«Школа безпеки» на Закарпатті!

9 січня в смт Буковець Івано-Франківської області стартував щорічний Зимовий навчально-тренувальний збір юних рятувальників “Школа безпеки”, організований Всеукраїнським громадським дитячим рухом “Школа безпеки” у співпраці з рятувальниками Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

У Зборі беруть участь понад 100 дітей та молоді – вихованці руху “Школа безпеки” із Житомирської, Запорізької, Тернопільської, Миколаївської, Рівненської, Івано-Франківської областей.

Миколаївську область представляють команди юних рятувальників, вихованці гуртків «Школа безпеки» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, учні загальноосвітніх закладів м. Миколаєва та Миколаївської області. 

У програмі Збору – майстер-класи від професійних рятувальників, навчально-тренувальні заняття з проведення рятувальних робіт в умовах надзвичайних ситуацій у зимовий період (техніка та тактика гірських сходжень, техніка пересування по снігу; проведення пошуково-рятувальних робіт у зоні сходження лавин; організація рятувальних робіт та транспортування постраждалого по складному рельєфу в зимовий період за допомогою підручних засобів (в’язання нош, кокона, волокуш); надання першої медичної допомоги при переохолодженні, обмороженні, травмах тощо), змагання юних рятувальників.

Залишити відповідь