Щоденник навчально-тренувального збору юних рятувальників.

10 січня. Урочисте відкриття та заняття з професійними рятувальниками та волонтерами Руху.

11 січня. Від самого ранку юні рятувальники почали сходження до заповідного урочища Писаний Камінь”. Долали сніжні замети підйому північним схилом, навчалися збирати сухий хворост, розпалювати багаття. “Писаний Камінь” одне з найцікавіших місць Покутських Карпат. Один цікавий факт: для відвідувачів-цей камінь має дивовижні властивості і силу.

Хто приходить до нього з добрими думками і добром, то воно примножується. Хто принесе до нього камінь або камінчик, покладе поруч, той залишить тут всі свої проблеми. А хто візьме від Писаного Каменя хоча б піщинку, той забере всі проблеми з собою.Ольга Кобилянська, Іван Франко, Василь Стефаник, Михайло Коцюбинський, Леся Українка, Гнат Хоткевич, Осип Маковей – всі вони побували на Писаному Камені. Дуже давно навколишні гори заселяли племена карпів, які дали назву Карпатам. Це були люди-гіганти, як міфічні титани, наділені надзвичайною силою.

Так-от, вони прикотили сюди ці камені, щоб увіковічнити пам’ять про перебування тут, закопали свої скарби і накрили їх каменями. Відтоді і ходять сюди люди, щоб поклонитися могутньому духові своїх предків

12 січня. Юні рятувальники здають залік!!! Відпрацьовані навички на заннятях з техніки сходження сніжно-льодових схилів, пошуку та рятування постраждалих при сходженні лавини , долікарняної допомоги при травмах, переохолодженні та обмороженні продемонстрували на змаганнях. Команди показали чому навчилися за час зборів на командній дистанції “Пошуково-рятувальні роботи в зимовий період” Серед старших команд представники Тернопільської області посіли 1 місце, 2 місце Миколаївської , 3 – Рівненської.

Далі буде…

Залишити відповідь