Команда Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді – призер Кубку України з пішохідного туризму

З 14 по 18 квітня 2016 року команда Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді взяла участь у Кубку України – пішохідний туризм, що проходив у м. Вінниці. В змаганнях взяли участь 16 команд, що представляли 9 регіонів України: Тернопільську, Хмельницьку, Житомирську, Донецьку, Чернігівську, Полтавську, Херсонську та Миколаївську області та м. Київ.

 Такого початку змагань не побажаєш і ворогові. Здалось в цей день все було проти нас: холодні скелі зранку, які потім, коли виступали основні суперники, нагрілись яскравим сонцем; потім помилка суддів дала змогу покращити свій результат команді Хмельницької області, і, на додаток, власні помилки (а як їм не бути, – коли склад оновився, Марина Тимофєєва дебютувала в складі дорослої команди, Діма Єфімов виступає після травми і тривалої перерви, а Олександру Лисунцю довелось вийти на старт з високою температурою). Та й дистанція чи не найскладніша за всі Кубки України, треба транспортувати аж двох «потерпілих», роль яких виконують 60-кілограмові колоди.

  Тож на дистанції «Рятувальні роботи» ми шості. Але наш капітан Павло Носков закликає не опускати руки, а готуватися  до наступного випробування «Крос-похід». Перша частина дистанції здається простою, треба просто пройти 5 етапів і попутно взяти окремі КП (чим більше, тим краще). Єдина деталь треба правильно розрахувати власні сили і вчасно приходити на етапи, а не ганятись за далекими КП. І тут не витримують нерви в наших суперників, а когось підводить невміння орієнтуватися. Наша команда приходить першу частину ідеально, взявши всі КП і не отримавши жодного балу штрафу на технічних етапах. Та все вирішуються на другій частині, де команди діляться на дві трійки, кожна з яких проходить 4 технічних етапи, орієнтуючись по карті. Але головне, що в результат йде час проходження, тож все треба робити швидко: не тільки проходити етапи (це якраз звично), а й готуватися до етапу, бухтувати мотузки після етапу, швидко орієнтуватися по карті, та, в кінці-кінців, просто швидко бігти по дистанції. І знову в усіх цих компонентах наші – найкращі, кожна з трійок обігнала навіть найближчих переслідувачів на 10 хвилин, таким чином безумовна перемога на дистанції «Крос-похід». А в загальному заліку це приносить команді друге місце.

 Тож вітаємо команду, в складі якої вихованці Центру: Толстяк Михайло, Тимофієва Марина (тренер Безпалий М.А.), Єфімов Дмитро (тренер Єфімов С.Ю.), а також випускники закладу: Носкови Павло та  Ігор (зараз керівник гуртків Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості), Лисунець Олександр (тепер керівник гуртків МОЦТКЕ УМ та Будинку дитячої та юнацької творчості Ленінського району м. Миколаєва) з заслуженою перемогою  в складних умовах.

 

Залишити відповідь