Представники нашої області взяли участь у Всеукраїнському форумі «Молодь за безпечний світ»

З 20 по 23 квітня в місті Києві за підтримки Міністерства молоді та спорту України відбувся Всеукраїнський молодіжний форум «Молодь за безпечний світ», присвячений 30 роковинам Чорнобильської трагедії. Ініціатором заходу стала Всеукраїнська громадська дитяча організація «Школа безпеки».

В заході взяли участь понад 200 осіб з 20 областей України та міста Києва віком від 15 років. Зокрема, це учнівська та студентська молодь – активісти й лідери Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», представники військово-спортивних клубів, дитячо-юнацьких центрів, дитячих та молодіжних громадських організацій, вихованці, тренери та керівники гуртків юних рятувальників, переможці міжнародних та всеукраїнських змагань юних рятувальників, педагоги, рятувальники, науковці, представники органів влади з питань освіти, молоді та спорту, надзвичайних ситуацій, ЗМІ, громадськості.

Миколаївську область на Форумі представляв Казанківський район. Вихованці гуртка «Школа безпеки» (керівник Гордійчук С.Т.)  Будинку дитячої творчості Казанківського району на показових виступах урочистого відкриття Форуму продемонстрували свої уміння та навики роботи в зоні пожежі. Працівники МОЦТКЕ УМ Овсяннікова О.В. та Одєгова С.В. взяли участь у роботі оргкомітету форуму. 

Протягом 3 х днів за програмою всі учасники Форуму пройшли тренінги-практикуми та майстер-класи з радіаційного захисту та гасіння пожежі; надання першої домедичної допомоги, у тому числі у разі виникнення мінно-вибухової травми та транспортування постраждалого; евакуації людей та дій за сигналом тривоги; з правил поведінки у разі знаходження вибухонебезпечних та підозрілих на вибухонебезпечні предметів, по зниженню ризиків від мін та вибухонебезпечних пережитків війни; дій в умовах виникнення або загрози терористичного акту, психологічної підготовки тощо.

Психологом Миколаївського Центру туризму , краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Одеговою С.В. проведено 6 годинну тренінг-програму «Діти та війна». Крім навчань за програмою  Форуму відбулися мітинг-реквієм біля пам’ятника Жертвам Чорнобиля (вшанування героїв-рятувальників, які загинули при ліквідації аварії на ЧАЕС); круглий стіл «Молодь – за безпечний світ», зустріч із ліквідаторами аварії на ЧАЕС, учасниками АТО; вахта пам’яті (хода до алеї Героїв Небесної Сотні, покладання квітів, висаджування дерев). 

Залишити відповідь