Всеукраїнський зимовий збір юних рятувальників.

З метою підготовки команди Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді до Всеукраїнського збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», відпрацювання практичних навичок рятувальної справи традиційно з 8 по 16 січня 2017 року делегація Миколаївської області взяла участь у Всеукраїнському зимовому навчально-тренувальному зборі «Буковець – 2017».

Збір проводився за сприянням ДСНС України та Івано-Франківської ОДА в мальовничому карпатському селі Буковець Верховинського району Івано-Франківської області. До складу нашої делегації увійшли вихованці гуртка «Школа безпеки» нашого Центру, а також гуртківці позашкільних закладів Заводського та Інгульського районів м. Миколаєва.

Програма збору як завжди була насиченою, цікавою та корисною. Зокрема, проведені навчально-тренувальні заняття: техніка та тактика гірських сходжень; техніка пересування по снігу (рух в зв’язках, рух з льодорубом, рух по складному рельєфу та вибір маршруту руху (особливо в умовах поганої видимості), наведення перил на сніжних схилах; надання першої медичної допомоги при травмуваннях, переохолодженні та обмороженні, базові способи протидії обмороженням.

Підсумком тренувальних занять стали командні та особисті змагання на дистанції «Пошуково-рятувальні роботи в зимовий період» та конкурс домедичної допомоги, в якому наші юні рятувальники показали гідні результати: на командній дистанції «Пошуково-рятувальні роботи в зимовий період» Миколаївські команди посіли ІІ (керівник Мезінов О.А.) та ІІІ ( керівники: Лисунець О.С., Пушкаренко В.Д.) місця. В особистому заліку серед хлопців молодшої групи переміг Савенко Дмитро (тренер Пушкаренко В.Д.) А вміння та навички під час тренування з техніки пересування по снігу закріпили під час сходження на гору Писаний Камінь.

Вільний від тренувань та змагань час учасники з задоволенням проводили ознайомлюючись з історичними місцями Верховинського району (музеєм Гуцульщини (смт. Верховина) та музеєм І.Франка (с. Криворівня), зустрічаючись з народними майстрами: Лесюк Килиною Прокопівною (писанкарка), Тофійчуком Михайлом Васильовичем (майстер музичних інструментів).

Всього в Зборі взяли участь 19 команд з 9 областей України: Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської, Рівненської, Кіровоградської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської.

Залишити відповідь