Сучасні освітні технології на варті патріотичного виховання дітей та молоді

22 лютого 2017 року на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відбувся круглий стіл «Використання сучасних технологій та методик у вихованні громадянина-патріота в позакласній та позашкільній роботі. Здобутки та перспективи».

У заході взяли участь Ніколаєнко Наталія Олександрівна, доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології навчально-наукового інституту історії, політології та права МНУ ім. В.О. Сухомлинського;  Горбова Тетяна Олександрівна, директор Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді; Риженков Анатолій Володимирович, заступник директора МОЦТКЕ УМ; Майдибура Альона Василівна, завідувач відділу національного та патріотичного виховання МОЦТКЕ УМ.

До участі долучилися методисти – відповідальні за національно-патріотичне виховання, заступники директорів з виховної роботи загальноосвітніх закладів та керівники гуртків військово-патріотичного напрямку області.

Учасники круглого столу  обговорили такі питання:

– Використання сучасних педагогічних технологій у вихованні громадянина-патріота. Нормативно-правове та методичне забезпечення.

– Формування патріотичних почуттів учнів як основа виховання в умовах загальноосвітнього закладу.

– Ефективність форм та методів роботи військово-патріотичного напрямку у позашкіллі. Практичний аспект.

– Роль гуртків патріотичного спрямування у вихованні учнівської молоді.

– Використання потенціалу державних та громадських організацій як засіб підвищення рівня  національної свідомості дитини.

У результаті плідного спілкування учасниками круглого столу була прийнята  резолюція, до якої увійшли пропозиції щодо запровадження нових форм патріотичного виховання дітей та молоді області, окреслено план спільних дій освітян у справі виховання підростаючого покоління у заданому напрямку.

Усього до «круглого столу» долучилося 32 педагога.

Залишити відповідь