Музейні перлини Миколаївщини

10 березня 2017 року в Миколаївському обласному Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді розпочав роботу традиційний фестиваль «Музейні перлини Миколаївщини», в рамках якого свої унікальні експонати презентують музеї при навчальних закладах області.

Відкрила фестиваль директор закладу, заслужений працівник освіти Горбова Тетяна Олександрівна, яка підкреслила важливість справи збереження матеріальної культури для подальших поколінь. З привітальним словом до присутніх виступили заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації – начальник управління освіти та ресурсного забезпечення Удовиченко О.О., Голова Миколаївської обласної спілки краєзнавців, професор, доктор історичних наук Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Тригуб О.П., старший викладач Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського Смирнов О.І.  

Чудовий настрій та святкову атмосферу у присутніх створили вокальні номери та літературно-музична композиція підготовлені вихованцями гуртків нашого закладу «Організатори дозвілля» (керівник Федоренко М.В.) та «Етнографічне краєзнавство» (керівник Щербина Л.Є.).

В програмі заходу знайомство з презентаціями експозицій музеїв навчальних закладів області, знайомство з роботою Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми», історією реставраційної служби та нестандартними формами роботи з відвідувачами.

По завершенню фестивалю 11-12 березня юні музеєзнавці стануть учасниками обласного конкурсу «Музейна скарбниця Миколаївщини», що визначить кращих екскурсоводів області.

Для участі в заході прибули делегації з Арбузинського, Баштанського, Березнегуватського, Березанського, Вітовського, Вознесенського, Єланецького, Снігурівського, Новобузького районів, м. Вознесенська, м. Первомайська, м. Южноукраїнська, м. Миколаєва та Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Всього 135 учасників. 

Залишити відповідь