Зустріч юних краєзнавців «Єднаймося заради України»

17-19 березня В Миколаївському обласному Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді проведено традиційну Міжрегіональну краєзнавчу зустріч «Єднаймося заради України». Особливістю цієї зустрічі стало те, що її спрямуванням став природничо-краєзнавчий напрям.

Програма зустрічі була дуже насиченою та цікавою, спрямованою на здобуття та закріплення практичних навичок, розвитку вміння застосовувати свої теоретичні знання для вирішення практичних завдань. Зокрема,на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили відбулись майстер-класи та тренінги з екологічного краєзнавства, що працювали в вигляді станцій.

Зокрема, це станція «Природно-естетична»  (в картинній галереї учасники ознайомилися з художніми творами та зображеннями рослинного та тваринного світу митцями); станція. «Дослідницька» ( працювали в лабораторії та проводили дослідження води, грунту, знайомилися з приладами), станція «Еколого-профорієнтаційна» пройшла у вигляді інтерактивної гри «Змінюється клімат – змінюємся ми!». На базі Обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» працювала станція «Музейна», під час роботи на якій учасники познайомилися з колекцією тварин, рослин, комах рідного краю. З характеристикою корисних копалин (мінералів) учасників познайомили фахівці своєї справи Дубельт Т. М., викладач Миколаївського будівельного коледжу Київського національного університету будівництва і архітектури та Джураєва О.В., вчитель географії Першої української гімназії ім. М. Аркаса Миколаївської міської ради, керівник краєзнавчого гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району м. Миколаєва. Велику зацікавленість у присутніх викликала станція під керівництвом Ємельянової І.А., керівника гуртка «Екологічне краєзнавство» Станції юних натуралістів м. Миколаєва, яка розповіла присутнім про характеристики лікарських рослин. Що таке «Формула лісу», як її визначати та для чого вона потрібна розповіли Ніколаєнко Т.В., керівник краєзнавчого гуртка Дитячого Центру позашкільної роботи Корабельного району м. Миколаєва і Ткаченко М. В., керівник краєзнавчого гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району м. Миколаєва.. Вмінню працювати з картами, орієнтуватись на місцевості, визначати азимут присвячені станції під керівництвом досвідчених педагогів МОЦТКЕ УМ.

Відпрацювати отримані навички учасники могли під час проходження краєзнавчого квесту, подолання лабіринту та краєзнавчої естафети.

В заході взяли участь представники Баштанського, Єланецького, Вітовського, Доманівського, Казанківського, Кривоозерського, Миколаївського, Новобузького, Очаківського, Снігурівського, м. Миколаєва та Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Всього 67 учасників.

Залишити відповідь