Крос-похід Балабанівським лісом

Великоднє свято – це свято для всіх незалежно від віри, тому що в першу чергу це символ відродження та пробудження. В тому числі і природи. І як і будь-яке свято, воно супроводжується яскравими та веселими традиціями. Наприклад, в країнах Європи діти на Великдень шукають великодні яйця – хто знайде якнайбільше яєць, тому і вдача, і щастя на весь наступний рік.

Своєрідно відзначили Великодні свята наші туристи. Коли більшість їла пасочки та крашанки в теплих домівках, вони, не дивлячись на досить примхливу погоду, відправилась в Балабанівський ліс на пошуки щастя.

Однак замість великодніх яєць вони шукали щасливі контрольні пункти (КП) – хто знайшов найбільше і подолав більш складні перешкоди – тому і вдача, і приємне слово тренера, і перемога в черговому турі «Крос-похід» Відкритої Першості Центру зі спортивного туризму.

Дистанція крос-походу цього року була досить нестандартна: учасникам пропонувалось з великого переліку етапів обрати самостійно ті, які вони в змозі подолати, до того ж декілька варіантів орієнтування зробили дистанцію ще більш різноманітною. Сподобались учасникам і завдання на етапі “Вязання вузлів”, яке потребувало справжньої командної роботи, і завдання з топографії, під час виконання якого перевірялись знання з гідрографії Миколаївщини.

Найбільше вдалим і результативним проходження дистанції серед команд старшої вікової групи виявилось у команди “Крок” (МОЦТКЕ УМ, керівники Трощенко В. О. та Гладка О. В.). Лише двома балами поступилася їм команда “Альтус” (МОЦТКЕ УМ, керівники Зайкін О. В. та Шилова Н. І.). Третє місце посіла команда “Едельвейс” (МОЦТКЕ УМ, керівник Безпалий М.А.).

В молодшій групі з досить великою перевагою перемогла команда “Оболтусята” (БТДЮ Інгульського р-ну м. Миколаєва, керівник Лисунець О.С.). Друге місце посіла команда “Едельвейс” (МОЦТКЕ УМ, керівник Безпалий М. А.), на третьому – команда “Чайники” (МОЦТКЕ УМ, керівник Колеснікова М. О.)

Загалом в турі Відкритої першості взяли участь 14 команд, з них 2 команди Палацу творчості учнів м. Миколаєва, 2 команди БДЮТ Інгульського р-ну та команди МОЦТКЕ УМ. Всього 116 учасників.

Залишити відповідь