Другий день гри «Джура»

Як ви думаєте починається звичайний день джур? Ні, зовсім не з чашки ароматної кави та довгої дрімоти в м’якому ліжку. Тільки-но засяяла зоря, а джури вже шикуються на ранкову збірку, щоб отримати настанови та розклад на новий день та отримати винагороди за попередні перемоги.

А після збірки – знову в бій! Сьогодні до обіду учасників змагань чекають дві дуже складні дистанції – туристсько-спортивна смуга перешкод «Козацький рейд» та «Рятувальник» на акваторії.

На дистанції «Козацький рейд» учасники долали переправу по мотузці, стрибали через «прірву», долали паркан. Справжньою «родзинкою» дистанції став етап «Гаті» – переправа через умовне болото, який вимагав від команд злагодженої роботи і тактичної підготовки. Далі учасники отримували відповідальне завдання – доставка «пакету» з донесенням. Перший учасник команди визначав напрям руху за допомогою компаса. Потім учасники по черзі передавали депешу, долаючи стрімкі схили. Щоб прискорити доставку, потрібно було спіймати «коня», а на «заставі» міцно привя’зати його до паркану. И ось нарешті «пакет» доставлено, і останній штрих – подати сигнал про доставку: розпалити вогнище. Яскравий спалах – і звучить сигнал фінішу! Перемогли команди, що змогли показати справжню командну роботу. 1 місце – Новоодеський район, 2 місце – Вітовський район, 3 місце – Миколаївський район.

Під літнім сонечком, на мальовничому березі річки проходили змагання на дистанції «Рятівник». Учасники демонстрували свої вміння подавати рятувальне коло та кінець Александрова, рятували «постраждалого» з поверхні води. На відміну від минулого року, коли ця дистанція проходила вперше, команди дуже ретельно підійшли до підготовки та тренувань, тож результати були досить щільними. Рій з Баштанського району посів перше місце, а рій з м. Миколаєва програв їм тільки 30 секунд і посів 2 місце на дистанції. Трійку призерів замикає команда м. Вознесенська.

Побігавши та поплававши в річці наші джури пригадали, що вони ще і нащадки військової слави України, і, гарні та струнки в парадній формі, рушили на конкурс «Впоряд». Чітке виконання команд, тверді дружні кроки, гучні голоси молодих командирів роїв оцінювали керівник гуртків МОЦТКЕ УМ та вчитель фізичної культури і захисту вітчизни Гімназії №4 м. Миколаєва Брагін Анатолій Леонідович, завідуючий методичним відділом Миколаївського клубу моряків Приходченко Володимир Юрійович, методист НМЦ Матейчик Ігор Олегович. Беззаперечну перемогу виборов рій м. Миколаєва, 2 місце – рій Баштанського району, 3 місце – Новоодеський район.

Перепочили? Тож кроком руш на перетягування линви (канату). Кожна команда боролась до останнього і перемога в кожному відбірковому турі давалася нелегко. Тож завтра фінал обіцяє бути неперевершеним!!!

Втомились? Найкращий відпочинок – зміна діяльності. Одягаємо костюми, беремо у руки гітари, музичні інструменти, гарний настрій і прямуємо на конкурс-презентацію «Добре діло». Робота протягом року для рідної школи, селища, міста – ось тема сьогоднішнього вечора. Який тільки напрям роботи не обирають юні джури: це і допомога учасникам АТО, і відвідування ветеранів ІІ світової війни, екоакції, шефство над молодшими, сиротами, дітьми з малозабезпечених сімей. Є можливість і себе показати, і порадитись з іншими роями, поділитись власним досвідом. Молодь України – активна молодь, і робота учасників нашої гри – привід для справжньої гордості.

Все. День закінчено. Вечерня збірка – і всі розходяться по кімнатам. Всім спокійної ночі. Завтра гра продовжиться!

Залишити відповідь