Відбулась зимова сесія відділів історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю Миколаївського територіального відділення Малої академії наук, які працюють при МОЦТКЕ УМ

Відповідно до наказу Департаменту  освіти і науки  облдержадміністрації  від 07.11.2017 № 731  «Про проведення зимової сесії Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України у 2017 році » 1 грудня 2017 року на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді  проведено сесію відділів історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю на яку заявлено 138 слухачів МАН, з’явилися 104 учні (таблиця 1), що становить 75, 36 % від тих , що заявлені на сесію. З них з м. Миколаєва – 53, районів, міст та ОТГ області – 35 , ПТНЗ- 3, Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді – 13. Окрім цього 8 слухачам МАН надано консультації в дистанційному режимі (м. Южноукраїнськ, Вознесенський та Кривоозерський райони).

Слухачам МАН під час проведення сесії було прочитано лекції з питань оформлення робіт учасника Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт  в Малій академії наук України, презентовано збірник матеріалів на допомогу краєзнавцям-дослідникам при написанні науково-дослідницьких робіт в системі Малої академії наук України «Перші сходинки в науку».

Під час сесії працювало 16 секцій  відділів історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, які працюють при Миколаївському обласному Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, де слухачі  отримали консультації  щодо оформлення науково-дослідницьких робіт та участі у І-ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу МАН. Приємно відзначити, що з дітьми працювали 6 докторів та 6 кандидатів наук, викладачі вищої категорії.

Побажаємо юним науковцям успішно виступити в січні 2018 року в І етапі конкурсу та взяти участь у ІІ етапі, який відбудеться у лютому 2018 року. 

Залишити відповідь