Мужність не дається напрокат!

Мужність народжується в боротьбі. Мужність виховується день у день у впертому опорі труднощам. Мужність – це впертість, це наполегливість, це подолання усіх перепон.

27 січня 2018 року в Миколаївському обласному Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відбулися навчальні заняття школи «Патріот», яку організував та провів відділ патріотичного та національного виховання Центру.

Участь в заході прийняли шість команд, серед яких команди: «Азімут», «Степові соколи» Миколаївського району, команди «Скаути» та «Патріоти» ВПУ № 21 м. Миколаєва, команда ЗОШ№ 6  м. Миколаєва, «Лукомор’є» Миколаївської гімназії № 4.

 Заняття проходили по групам, за розподілом по тренувально-навчальним місцям. До програми занять було включено  тактико-спеціальне практичне заняття (ведення бойових дій у місті, дії у складі «двійок» та «трійок»), військова топографія (застосування топографічних карт у військовій справі, системи координат, равлик, визначення місцезнаходження за картою), тактична підготовка (порядок пересування малими групами, розгортання спостережного посту, дії спостерігача, способи коригування вогню артилерії), зв’язок (призначення та будова сучасної радіостанції, порядок радіообміну, використання кодованого зв’язку).

В якості інструкторів були запрошені: завідувач навчально-методичним комплексом з управління боєм військової кафедри МНУ імені В.О. Сухомлинського майор Іванченко А. С., лейтенант поліції  Дудко Д.О, старший сержант ЗСУ  Богорад С.О, керівник гуртків МОЦТКЕ УМ  Левченко І.О. Інструктори  після проведених навчальних занять відповіли на всі питання, які виникли у учасників тренувальних зборів.

Ніби й не було в цей день особливих дійств, але всі учасники заходу підкреслили високий рівень організації  проведення етапу школи «Патріот» та професіоналізм викладання інструкторами  навчального матеріалу.

Залишити відповідь