В Парку Перемоги пройшли змагання з військово-прикладних видів змагань

30 березня у парку Перемоги відбулися змагання відкритої Першості Миколаївського обласного Центру туризму краєзнавства та екскурсій учнівської молоді з військово-прикладних видів змагань серед гуртків військово-патріотичного напрямку. Гуртківці змагалися на дистанціях «Тактична медицина» та «Тактико-спеціальна підготовка».

Демонструючи набуті протягом навчального року вміння та навички з тактичної медицини, учасники змагань надавали допомогу умовному пораненому у червоній зоні, здійснювали його прикриття та евакуацію у безпечне місце. Для подолання дистанції «Тактико-спеціальна підготовка» необхідно було вміти добре орієнтуватися на місцевості, влучно стріляти з різних видів стрілецької зброї, розбирати та складати автомат, споряджати магазин автомата Калашникова набоями, долати перешкоди.

Для проведення заходів залучено педагогічних працівників Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, а також військових, учасників АТО, членів ГО «Асоціація воїнів інвалідів та учасників АТО», Миколаївського обласного відділення Товариства сприяння обороні України.

   Кращі результати з тактичної медицини показали команди: І місце – «Фаворит» гуртка «Захисник Вітчизни» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, що працює на базі ЗОШ №6 м. Миколаєва(керівник Гуссіді Сергій Миколайович), ІІ місце – команда «Лукомор’є» гуртка «Військово-спортивне багатоборство» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, що працює на базі гімназії №4 м. Миколаєва (керівник Брагін Анатолій Леонідович), ІІІ місце – команда «Стріла» ЗОШ №51 м. Миколаєва (керівник Шиндер Валерій Петрович).

Переможцями виду «Тактико-спеціальна підготовка» стали команди: І місце – команда «Лукомор’є» гуртка «ВІйськово-спортивне багатоборство» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, що працює на базі гімназії №4 м. Миколаєва(керівник Брагін Анатолій Леонідович), ІІ місце – команда «Патріоти» гуртка «Джура» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, що працює на базі ВПУ №21 м. Миколаєва (керівник Леоненко Леонід Геннадійович), ІІІ місце – команда «Компас» гуртка «Захисник Вітчизни» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (Керівник Мінаков Володимир Андрійович).

Проведені змагання були заключними у відкритій Першості з військово-прикладних видів змагань, що проводилися протягом навчального року. У загальному заліку за результатами проведених протягом 2018-2019 навчального року 4 турів переможцями стали команди:

І місце – команда «Лукомор’є» гуртка «ВІйськово-спортивне багатоборство» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, що працює на базі гімназії №4 м. Миколаєва(керівник Брагін Анатолій Леонідович);

ІІ місце – команда «Патріоти» гуртка «Джура» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, що працює на базі ВПУ №21 м. Миколаєва (керівник Леоненко Леонід Геннадійович);

ІІІ місце – команда «Компас» гуртка «Захисник Вітчизни» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (Керівник Мінаков Володимир Андрійович).

 

Залишити відповідь