Зимові тренування юних рятувальників

З метою формування у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності, підвищення рівня знань, умінь та навичок щодо дій у різних екстремальних ситуаціях, виховання юних патріотів України на засадах активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості, підготовки команди Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді до Всеукраїнського збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» з 9 по 17 січня 2015 року в с. Буковець Верховинського району Івано-Франківської області проведено Всеукраїнський зимовий навчально-тренувальний збір «Буковець – 2015».

Миколаївську область представляла делегація у складі 27 вихованців гуртків МОЦТКЕ УМ, учні Лиманівської ЗОШ, Лупарівської ЗОШ Жовтневої районної ради та навчальних закладів м. Миколаєва(керівники: Овсяннікова О.В., Мезінов О.А., Мезінова Т.О.). Всього 3 команди (1 – в старшій віковій групі, 2 – в молодшій).

В рамках навчально-тренувальногозбору проводились наступні заходи: сходження на гору Писаний Камінь, в урочище Терношори; заняття «Пошук та рятувальні роботи в лавинонебезпечних період», «Пошук потерпілих в гірських умовах». Цікавою та пізнавальною була розважальна програма збору: учасники знайомилися з народними традиціями, обрядами зимового циклу, відвідали музей Івана Франка та Гуцульщини зустрілися з народними майстрами та умільцями. Для учасників проводились різноманітні конкурси та змагання, зокрема з волейболу (команда Миколаївської області посіла ІІ місце), з армреслінгу (в молодшій групі серед хлопців всі призові місця здобули представники нашої області: 1 місце – Грігорян Смбад, 2 місце – Геворгян Тігран, 3 місце – Рябенко Максим; серед дівчат в молодшій віковій групі 1 місце – Матей Тетяна, 2 місце – Пелипас Анна; в старшій віковій групі серед дівчат 3 місце виборола Лозовська Віолета). Команди відмічені дипломами ВГДР «Школа безпеки» в комплексному конкурсі «Рятувальники мають талант».

Підсумком  проведення збору-змагання стало проведення змагань з виду пошуково-рятувальні роботи у зимовий період, у якому команда старшої вікової категорії посіла І місце, молодшої – І та ІІІ місця. У особистому заліку з виду рятувального багатоборства «Пошуково-рятувальні роботи в зимовий період» (смуга перешкод та надання першої медичної допомоги) призові місця здобули представники нашої області: 1 місце – Толстяк Михайло, серед хлопців старшої вікової групи; 2 місце – Орлова Наталя, серед дівчат старшої вікової групи; 3 місце – Матей Тетяна, серед дівчат молодшої вікової групи.

Всього на зборі представлені команди з Запорізької, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Житомирської, Кіровоградської, Івано-Франківської областей. Загалом 120 учасників. 

Залишити відповідь