Проведено особисто-командні змагання зі скелелазіння

15-16 лютого 2020 року Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді на базі Миколаївської загальноосвітньої школи № 26 Миколаївської міської ради проведено тур відкритої Першості МОЦТКЕ УМ з виду «Скелелазіння». Заступник головного судді змагань з виду Колеснікова Марія Олександрівна на одному стенді підготувала чотири маршрути різної категорії складності (від 2А до 3А).  Жовтий маршрут пройшов 81 учасник, зелений – 80 учасників, синій – 19 учасників, червоний, самий складний – 6 учасників. Маршрути були  складними й потребували уважності, а ще гарної фізичної форми.

Скелелазіння є одним з важливих аспектів підготовки спортсменів-туристів з техніки пішохідного туризму, як елемент змагань застосовується на складних дистанціях як в закритих приміщеннях, так і на реальному рельєфі. Звичайно, перевага на подібного роду змаганнях є у спортсменів, що мають змогу тренуватися на скелелазних стендах. Але перемагають, звичайно, найсильніші.

 Скелелазіння як вид Першості МОЦТКЕ УМ було проведено вперше, але сподіваємось, що подібні змагання стануть традиційними, так як підготовка та участь в них підвищують технічні можливості туристів.

Дякуємо адміністрації школи  за гостинність та можливість проведення змагань, сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.