Тактика дій у нестандартних умовах пішохідного туризму: педагоги Миколаївщини вивчали, розмірковували, тренувалися

Упродовж травня 2020 р. методистами Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді для керівників туристських гуртків проведено обласний онлайн-семінар «Вирішення тактичних завдань у нестандартних умовах при проходженні дистанцій з пішохідного туризму».

Захід проходив у декілька етапів: розглядалися теоретичні питання, проводилися практичні заняття у формі рольової гри, що потребували змістовної та ґрунтовної самостійної підготовки учасників.

У семінарі на різних етапах взяли участь керівники гуртків із Миколаївського і Новобузького районів, Казанківсьої та Галицинівської ОТГ, м. Вознесенська, закладів позашкільної освіти м. Миколаєва (Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району, Палацу творчості учнів) та МОЦТКЕ УМ, а також члени збірних команд області з туризму (дорослої та юнацької).

Від етапу до етапу зростали вміння учасників заходу. Яскравим свідченням цього є різниця між показниками постійних учасників семінару і тих керівників гуртків, які пропускали окремі заняття. У неофіційних підрахунках, за сумою тестувань на кожному етапі, найкращі результати продемонструвала методист МОЦТКЕ УМ Д. Мартинова. Зовсім трохи поступилася їй керівник гуртків БДЮТ Інгульського району м. Миколаєва В. Пушкаренко. Далі – М. Безпалий (Галицинівська ОТГ) та С. Гордійчук (Казанківська ОТГ). За ними, практично з однаковими результатами, керівники гуртків МОЦТКЕ УМ С. Мартинов, В. Комарова та М. Колеснікова.

Усі учасники семінару отримали електронні сертифікати.

Сподіваємось отримані знання і набутий досвід допоможуть у подальшій роботі.