Визначили кращий рій юних джур Миколаївщини

Упродовж травня – червня 2020 року проходив Всеукраїнський заочний конкурс звітів про роботу роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») у молодшій віковій групі. 

На І (регіональний) етап Конкурсу до Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді надійшло 17 звітів із Снігурівського, Врадіївського, Новоодеського, Березанського районів, Веселинівської, Казанківської об’єднаних територіальних громад та міст Миколаєва і Первомайська.  Рої юних джур Миколаївщини презентували свій досвід у царині добрих справ, підтримки і розвитку національних традицій, залучення до суспільно-корисної праці та реалізації соціальних проектів. За результатами роботи експертної комісії кращі звіти були надіслані до участі у ІІ (Всеукраїнському) етапі.

З урахуванням результатів І (регіонального) етапу Конкурсу визначено претендентів від Миколаївської області до участі у зборі активістів Гри «Джура» – «Школа юних джур» «Котигорошко». У цьому році ним став рій «Бузькі дозорівці» Новоодеської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 у складі  9 джур на чолі з Маргаритою Бородич. Керівник рою – Валерій Анатолійович Андреєв, вчитель Новоодеської ЗОШ №1, виховник рою – Світлана Михайлівна Негоденко, вчитель Новоодеської ЗОШ №1.

Це стало результатом того, що юні патріоти з Новоодещини  протягом останніх років демонструють духовний та фізичний гарт, набуваючи нових знань та зберігаючи традиції славного українського козацтва. Позитивно на загальному результаті позначилося те, що рій юних джур є активним учасником багатьох заходів національно-патріотичного спрямування, військово-спортивних турнірів, суспільних  проектів та акцій на рівні району та області.

 «Бузькі дозорівці» запрошені на Збір кращих роїв юних джур, який проходитиме 14-19 серпня 2020 р. на території Центрального табору туристського активу учнів України УДЦНПВКТУМ  (с. Осій Іршавського району Закарпатської області).

Щиро вітаємо наших переможців та їх наставників! Бажаємо і надалі натхнення, віри у свої сили, невичерпної енергії та подальших звершень!