Завершено військово-патріотичний наметовий табір на Кінбурнській косі

Молоду незалежну українську державу мають будувати, оберігати і захищати національно свідомі, віддані Батьківщині патріоти.

Так, з 12 по 18 серпня 2020 року на території Кінбурнської коси Очаківського району Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно з ГО «Агенція регіонального розвитку «Причорномор’я» (Деордієв Олександр) та «Асоціація інвалідів та ветеранів АТО» (Шполянський Ілля) організовано  військово-патріотичний наметовий табір. Керівниками та інструкторами табору стали учасники АТО Мінаков В.А., завідувач відділом патріотичного та національного виховання МОЦНПВТК УМ та Гуссіді С.М., керівник гуртків МОЦНПВТК УМ. Табір організовано з дотриманням санітарно-гігієнічних норм в умовах адаптивного карантину та забезпечено медичний супровід. Щоденно тримала під контролем стан здоров`я учасників заходу Мінашкіна Н.А., медична сестра МОЦНПВТК УМ. Свіже повітря, чисте море, фізичне навантаження та цікаве спілкування з однодумцями сприяло укріпленню козацького духу та богатирського здоров`я майбутніх захисників.

Під час роботи табору юні патріоти навчались та відпрацьовували навички стрільби за допомогою системи ЛАЗЕРТАГ, удосконалили свої знання та уміння з надання першої долікарської допомоги,  тактичної підготовки, радіообміну, орієнтування в умовах обмеженої видимості та взаємодії в групі, снайперської підготовки,  екіпіровки, вчились виживати в екстремальних умовах. Відповідно до програми табору, військово-спеціальні вишколи поєднано з вивченням історії рідного краю. Для учасників заходу Сергій Гуцалюк, голова Південного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті провів лекційне заняття, присвячене розвінчанню імперських міфів стосовно Південної України. Організовано  ряд  екскурсій, під час яких вихованці мали змогу ознайомились з історією півострова Кінбурн, перлини Миколаївського Причорномор`я, його флорою та фауною. На жаль, чудові краєвиди дуже часто псували гори побутового сміття, тому дуже доречною стала екологічна акція по прибиранню узбережжя.

 Підсумком роботи табору та справжнім випробуванням для учасників заходу стало проходження дистанції «Смуга перешкод» та залікові заняття з військово-прикладних видів. З гордістю повідомляємо, що складні перешкоди подолали всі.

Всього в таборі взяло участь 35 дітей, вихованців гуртків національно-патріотичного напрямку Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді.