Юні спортсмени-туристи змагалися на смугах перешкод

18 жовтня 2020 року Комунальним закладом «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради (далі – МОЦНПВТК УМ), за підтримки ВП ГО «Федерація спортивного туризму України» в Миколаївській області в рекреаційній зоні поблизу санаторію-профілакторію «Чайка» проведено І тур відкритої Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму серед юнаків та юніорів з виду «Особисто-командна смуга перешкод». 

Змагання проходили окремо у молодшій (до 13 років) і старшій (14 – 20 років) вікових групах на дистанціях чотирьох класів складності. Етапи дистанцій та умови їх проходження розроблені Головною суддівською колегією, відповідно вимог у сфері спортивного туризму, з урахуванням віку та рівня підготовленості учасників. 

Кожен спортсмен долав дистанцію самостійно. Усього в змаганнях взяло участь понад 100 вихованців гуртків  МОЦНПВТК УМ,  Палацу творчості учнів м. Миколаєва, Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району, закладів освіти Шевченківської та Галицинівської ОТГ, м. Вознесенська .

Були вжиті необхідні заходи для безпеки учасників. Змагання відбувались в різних локаціях з жорстким графіком проходження для кожного гуртка. І хоча це збільшило час проведення, зате дозволило уникнути скупчення учасників і забезпечило дотримання норм карантинних обмежень. 

Свіже повітря, гарна погода, нове мальовничі місце змагань та запекла боротьба за перемогу залишили позитивні емоції як в учасників, так і у суддів. Наразі суддівською колегією продовжується підведення підсумків змагань.