Школа безпеки – школа життя…

Уже стало доброю традицією щорічно проводити обласні змагання юних рятувальників громадського дитячого руху «Школа безпеки», в першу чергу, аби підвищити рівень практичної підготовки дітей та підлітків щодо дій в екстремальних ситуаціях і  навчати їх проводити рятувальні роботи за допомогою найпростішого спорядження.  

Так цьогоріч  з 14 по 18 травня 2015 року на території урочища Мар’ївського (Баштанський район) Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді спільно з Головним управлінням ДСНС України в Миколаївській області, Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Миколаївським обласним відділенням Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» було проведено обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», присвячений 70-річчю перемоги над нацизмом в Європі в роки Другої світової війни.

В заході взяли участь 8 команд від Арбузинського, Жовтневого, Миколаївського, Новобузького, Казанківського, Снігурівського, м. Вознесенськ, м. Южноукраїнська.

Під час змагань з виду «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії» юні рятувальники демонстрували вміння та навички роботи з пожежним обладнанням і спорядженням щодо гасіння пожежі, роботи в зоні хімічного та радіаційного забруднення, проводити рятувальні роботи на висотних об’єктах. Найкращі результати показали команди м. Вознесенська – І місце, Миколаївський район – ІІ місце, Жовтневий район – ІІІ місце.

Змагання «Пошуково-рятувальні роботи в природньому середовищі» вимагали від учасників уміння орієнтуватися на місцевості, проводити пошуково-рятувальні роботи, надавати першу медичну допомогу та транспортувати потерпілого з застосуванням альпіністського та спеціального рятувального обладнання. Достатній рівень володіння цими навиками показали команди-призери: Жовтневий район (І місце), Миколаївський район(ІІ місце), м. Вознесенськ (ІІІ місце).

Переможцями з виду змагань «Медицина (надання першої невідкладної медичної допомоги)» стали команди Жовтневого району (І місце), м. Вознесенська (ІІ місце), Миколаївського району, учасники яких дали найбільше правильних відповідей на тестові запитання, виконали практичні завдання. 

Різноплановою та насиченою була конкурсна програма заходу, учасники якої демонстрували свої  відеопрезентації «Мій здоровий спосіб життя», змагалися в рятувальній майстерності, описували в репортажах події, що відбувалися під час збору-змагання. За результатами всіх конкурсів переможцями виду стали команди Миколаївського району – І місце, Жовтневого району – ІІ місце, м. Вознесенська – ІІІ місце.

За результатами виступів у всіх видах переможцями в загальному заліку змагань стали команди:

І  місце – команда Жовтневого району, (керівник Мезінов О.А.);

ІІ місце – команда м. Вознесенська (керівник Мороз М.Ю.);

ІІІ місце – Миколаївського району (керівник Павлішин М.М.).

Всі переможці та призери нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Всього в змаганнях взяли участь понад 107 учасників.

Залишити відповідь