До Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді завітав Святий Миколай

Незважаючи на карантинні обмеження, вихованці нашого закладу не залишились цього року без традиційних привітань Святого Миколая і солодких подарунків. З метою запобігання поширенню  коронавірусної інфекції, заходи відбувались у малих групах та були дуже різноманітними. Кожен міг знайти цікаве та веселе заняття. Отже:

– 19 грудня на подвір’ї  МОЦНПВТК УМ проведено турнір з LAZERTAG на приз Святого Миколая.  Поборотись за подарунки від святого Миколая та показати влучність, спритність, гострий розум, вправність та знання з тактичних дій прибули представники Миколаївських ЗОШ І-ІІІ ст. №№ 35, 60, 44 Миколаївської міської ради, Будинку творчості дітей та юнацтва Заводського району м. Миколаєва, Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, Лиманівської ЗОШ І-ІІІ ст. Галицинівської сільської ради, Зеленоярського ЗЗСО І – ІІІ ступенів Миколаївської районної ради та вихованці гуртків МОЦНПВТК УМ (усього 72 учасника).

Перемоги даються непросто, але той, хто підіймається на п’єдестал гідний найвищої поваги. У запеклій боротьбі юні патріоти показали високі результати і довели, що кожна з представлених команд гідна перемоги. Але змагання є змагання, тож переможець повинен бути лише однин.  Отже, остаточні результати розподілилися наступним чином: почесне перше місце виборола команда Лиманівської ЗОШ І-ІІІ ст. Галицинівської сільської ради, ІІ місце – «Компас – 1» МОЦНПВТК УМ, ІІІ місце – Зеленоярський ЗЗСО І – ІІІ ст. Миколаївської районної ради.

– 20 грудня Балабанівський ліс вже в котре гостинно зустрічав юних туристів на гру-змагання з орієнтування «Лабіринт», яка цього року проводились на приз Святого Миколая.

На захід прибула численна туристська громада з Лиманівської та Лупарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Галицинівської сільської ради, Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Миколаївської міської ради, Палацу творчості учнів м. Миколаєва, Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва та МОЦНПВТК УМ (усього 107 учасників).

Гра-змагання була дуже цікавою та насиченою. Кожен учасник міг обрати дистанцію, враховуючи рівень своєї туристської підготовки. Учасникам було запропоновано дистанції на всі смаки. Вихованцям, які роблять свої перші кроки в туризмі, була запропонована дистанція «Новачки». Учасники, які вже не перший рік захоплюються туризмом та мають досвід орієнтувальника, могли спробувати свої сили на дистанції «Юзери». Досвідчені туристи могли показати майстер-клас з орієнтування своїм молодшим колегам одночасно на цікавій та складній дистанції «Розумники», під час проходження якої потрібно було не лише знайти КП, а й скласти кодове слово.

Несподіванкою для юних туристів було те, що на фініші, окрім суддів, їх зустрічав Святий Миколай, який вітав зі святом та дарував солодкі подарунки.

Свіже лісове повітря, гарна погода та активний відпочинок надихає на нові звершення та залишає гарні емоції як в учасників, так і у суддів гри.

День святого Миколая – радісне та чарівне свято для кожної дитини, яке назавжди залишиться у наших спогадах, що приносить добрий настрій, багато усмішок та щасливих хвилин. 20 грудня Миколаївський обласний  Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді за доброю традицією зібрав молодших вихованців закладу  на святковий квест, присвячений Дню Святого Миколая (всього 40 учасників).

Діти об’єднались в чотири команди та вирушили на пошук ключів: проходили умовний лабіринт навколо ялинки, грали маленький спектакль, а від щирих дитячих посмішок засяяла зелена красуня Центру. Святкування вийшло яскравим, веселим, сповненим позитивних емоцій, незабутніх вражень, а солодкі подарунки від Святого Миколая тільки додали святкового настрою.

Ось так змістовно та з користю пройшли вихідні для вихованців гуртків МОЦНПВТК УМ та закладів освіти міста і області. Хочеться побажати, нехай веселі новорічні дзвіночки наповнять серце радістю, нехай яскраві вогники подарують добру надію! Бажаємо миру, добробуту, щастя та здоров’я.