Юні краєзнавці-дослідники презентували, обговорювали, обмінювалися досвідом

5 – 6 лютого 2021 року в режимі on-line вперше відбулась обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Дослідження та дослідники нашого краю», організатором якої  виступив Комунальний заклад «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради. Конференція стала початком довготривалої серії заходів, запланованих МОЦНПВТК УМ з нагоди 30-річчя Дня Незалежності України.

До участі у конференції долучились 47 юних дослідників-краєзнавців з різних куточків Миколаївської області та закладів освіти м. Миколаєва. Пошуково-дослідницькі роботи були представлені за наступними напрями: історичне краєзнавство: «Миколаївщина від стародавніх часів до 1917 року» та  «Наш край від подій Української революції 1918-1921 років до сьогодення; етнографічне краєзнавство: «Традиції, звичаї та обряди мого народу»; екологічне та географічне краєзнавство: «Збережемо для нащадків»; «Культура рідного краю та музейна справа». До роботи у секціях долучились також науковці та провідні педагоги Миколаївщини.

З огляду на впровадження карантинних обмежень, конференція проходила з використанням можливостей онлайн-технологій. Робота в секціях проводилася на платформі ZOOM у форматі захисту, обговорення доповідей, дискусій між учасниками та модераторами. Юні дослідники набували практики онлайн-участі у заходах такого типу, мали можливість поділитись власним досвідом краєзнавчої пошуково-дослідницької діяльності та познайомитись з досвідом інших.

За підсумками конференції учасники отримують сертифікати, що підтверджують участь у заході, та електронні збірки статей.

Дякуємо всім учасникам – небайдужим до рідного краю, талановитим юним дослідникам та їх  керівникам за цікаві та змістовні доповіді. Щиро сподіваємось на зустріч у наступному році!