Підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний край»

З 17 по 19 лютого 2021 року Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді проведено ІІ тур Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край».

Учасники цього конкурсу подають на оцінювання членам журі звіти про проведені краєзнавчі експедиції. Обов’язковою умовою участі в конкурсі є поєднання ґрунтовних краєзнавчих досліджень та активного пересування учасників подорожі. А це означає, що протягом 5-7 днів юні краєзнавці долають значні відстані, проживають в польових умовах та активно досліджують місцевий матеріал, який потім доповнюють даними, зібраними в архівах, бібліотеках, музеях.

Нашу область в конкурсі гідно представили три роботи Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді. З гордістю повідомляємо, що серед 30 звітів з 14 областей України звіт про експедицію під керівництвом Бондаренка Д.В., присвячений вивченню зникаючих сіл та їх околиць в районі лівого берега Тилігульського лиману отримав І місце, а еколого-географічні дослідження трансформації басейну річки Інгул (керівники: Овсяннікова О.В., Бащак Л.І.) посіли ІІ місце в загальному протоколі конкурсу.