Спортсмени-туристи Миколаївщини – призери Чемпіонату України

З 8 по 10 травня 2021 року команда Миколаївської області взяла участь у чемпіонаті України зі спортивного туризму – пішохідний туризм (особистий), ІІІ ранг (дорослі), який проводився Миколаївською обласною Федерацією спортивного туризму, відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів на 2021 рік Міністерства молоді та спорту України.

У змаганнях взяли участь найдосвідченіші спортсмени з м. Києва, Миколаївської, Київської, Вінницької, Донецької, Полтавської, Херсонської та Тернопільської областей. До складу нашої команди увійшли вихованці та педагоги Комунального закладу «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради (далі – МОЦНПВТК УМ), Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва, Вознесенського міського центру дитячо-юнацької творчості.

Програма Чемпіонату передбачала проходження двох дистанцій: довгої – «Крос-похід» та короткої – «Смуга перешкод» окремо чоловіками і жінками. Складність змагань полягала в тому, що вони відбувались на непростому природному рельєфі: гранітні скелі висотою до 40 м та переправи через бурхливі пороги Південного Бугу. Захід проводився із дотриманням вимог карантинних обмежень та норм, передбачених для території, на якій установлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

За підсумками змагань представники Миколаївщини увійшли до когорти призерів Чемпіонату як в особистому, так і у загальному заліку:

– Колесникова Марія Олександрівна, керівник гуртків МОЦНПВТК УМ, кандидат в майстри спорту України – ІІІ місце на дистанції «Крос-похід», ІІ місце – на дистанції «Смуга перешкод» та бронза у загальному заліку;

– Носков Ігор Петрович, керівник гуртків Вознесенського міського центру дитячо-юнацької творчості та МОЦНПВТК УМ, майстер спорту України – ІІ місце на обох особистих дистанціях та срібло у загальному заліку;

– Лисунець Олександр Сергійович, керівник гуртків Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва та МОЦНПВТК УМ, майстер спорту України – бронза у загальному заліку.

Небагато лідерам поступилась Пушкаренко Валентина Дмитрівна, керівник гуртків Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва та МОЦНПВТК УМ, кандидат в майстри спорту України, яка посіла 4 місце у загальному заліку та на дистанції «Крос-похід».

Гарні результати також продемонстрували молодші учасники команди з Миколаївщини – вихованці МОЦНПВТК УМ: Безсмертний Максим, Мединський Іван, Побережний Андрій (керівники Пушкаренко В.Д., Лисунець О.С.) та Шинкарук Андрій (керівник Мезінов О.А.).

Усі переможці та призери отримали грамоти та медалі і невеличкі сюрпризи від організаторів.