Юні туристи Миколаївщини змагались на дистанції «Командна смуга перешкод»

У передостанній день весни, 30 травня 2021 року, юні туристи закладів освіти Миколаївщини знову зібрались в урочищі Балабанівське (Корабельний район м. Миколаєва) для участі в останньому в цьому навчальному році турі відкритої Першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді зі спортивного туризму (далі – МОЦНПВТК УМ). Змагання пройшли на дистанції «Командна смуга перешкод».

«Смуга перешкод» – це, зазвичай, коротка, динамічна дистанція, насичена технічними етапами, встановленими на природних та штучних перешкодах (схили різної крутизни та характеру, річки, болота, зарослі, завали тощо), і може передбачати виконання спеціальних завдань. Подолання усіх етапів вимагає від команди чітких злагоджених дій.

До участі в заході долучились вихованці туристських гуртків Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, Палацу творчості учнів м. Миколаєва, Будинку дитячої та юнацької творчості Ігульського району м. Миколаєва, Центру позашкільної роботи Галицинівської сільської ради, Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, учні Лиманівської ЗОШ І-ІІІ ст. Галицинівської сільської ради. Всього взяли участь 134 особи.

Змагання проходили із дотриманням протиепідемічних вимог, що висуваються до спортивних заходів, що проводяться на відкритому повітрі

Судді запропонували юним туристам проходження дистанцій у двох групах (А, Б), що різнилися ступенем складності і тривалості етапів. Команди групи А змагалися на дистанціях ІІ – IV класів, що вимагали високого рівня сформованості туристських умінь і навичок. Крім того, перед командами була додатково поставлена цікава, хоч і доволі складна задача – дистанція за вибором з самостійним розрахунком складності. Команди групи Б змагались на дистанції І класу, що дозволило її подолати навіть наймолодшим учасникам. Тож кожен мав можливість обрати дистанцію відповідно своїм вмінням.

Змагання були складні, насичені, запеклі та видовищні. До того ж вирішувалась доля команд у загальному заліку відкритої Першості МОЦНПВТК УМ.

За результатами змагань дистанції «Командна смуга перешкод»:

у молодшій віковій групі:

1 місце – команда «Непосіди» (Вознесенський МЦДЮТ, тренери Костюков О.С., Носков І.П.)

2 місце – команда «Десант» (Палац творчості учнів м. Миколаєва, тренер Вагіна Ю.В.)

3 місце – команда «Альтус» (МОЦНПВТК УМ, тренери Миропольцева Н.І., Зайкін О.В.)

у старшій групі:

1 місце – команда БДЮТ Інгульського р-ну (керівники Пушкаренко В.Д., Лисунець О.С.), беззаперечний лідер Першості цього сезону;

2 місце – команда «Меридіан – 2» (МОЦНПВТК УМ, керівник Мезінов О.А.).

3 місце – команда «Едельвейс» (МОЦНПВТК УМ, керівник Безпалий М.А.)

Вітаємо переможців і до зустрічі в наступному навчальному році!!!