До Дня міста Миколаєва проведено Відкриті міські змагання зі скелелазіння “Niko-Rock Climbing”

11-12 вересня 2021 року біля Міського палацу культури «Молодіжний», з нагоди святкування Дня міста, Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) спільно з Миколаївською обласною Федерацією спортивного туризму України проведено Відкриті міські змагання зі скелелазіння “NIKO-ROCK CLIMBING”. Захід проходив за підтримки Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, секретаря Миколаївської міської ради Дмитра Фалька, голови Інгульської районної адміністрації Ганни Ременнікової.

Мобільний скеледром, на якому проходили змагання, був побудований за результатами участі у програмі “Громадський бюджет Миколаєва – 2020”. Одним з авторів проєкту та ініціатором проведення змагань стала керівник гуртків МОЦНПВТК УМ Колеснікова Марія.

У змаганнях могли взяти участь усі бажаючі віком понад 8 років. Активно до заходу долучилась учнівська та студентська молодь, мешканці міста Миколаєва, Миколаївської та Херсонської областей (усього понад учасників). Серед них були як досвідчені спортсмени, так і новачки.

Міські змагання зі скелелазіння “NIKO-ROCK CLIMBING” проводились удруге. Учасники змагалися у шести категоріях: дорослі, студенти, діти у вікових групах 15 – 16 років, 13 – 14, 11 – 12 та 8 – 10 років. За умовами заходу вони повинні були подолати послідовно 4 грані семиметрового скеледрому, кожна з яких була складнішою за попередню і відрізнялась рельєфом. Перемогу отримував той, хто найшвидше подолав усі етапи. Призери та переможці нагороджені грамотами, медалями та подарунками від спонсорів заходу

Святкову атмосферу заходу допомогли створити концертні номери творчих колективів Палацу культури «Молодіжний».