Команди Миколаївщини переможці та призери Всеукраїнської військово-патріотичної гри “Вояцький дух”

З 16 по 19 вересня 2021 року на базі 169-го Навчального центру імені князя Ярослава Мудрого (смт Десна Чернігівської області) проведено п’яту Всеукраїнську військово-патріотичну гру “Вояцький дух”.

Миколаївщину на змаганнях представили дві команди – “Степові соколи ім. Руслана Гранди”, до складу якої увійшли учні Зеленоярського ЗЗСО І-ІІІ ст. Веснянської сільської ради Миколаївського району, вихованці Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (керівник Мінаков В.А., тренер Дудчик Н.М.) та рій “Укроп” Бузької ЗЗСО І-ІІІ ст. Бузької сільської ради Вознесенського району (керівник Топилін В.М.).

Протягом 4 днів юнаки і дівчата проживали в казармах військової частини. В рамках гри юні патріоти демонстрували свої вміння та навички зі стрільби, метання гранат, тактичної та стройової підготовки, екстремальної медицини, пройшли перевірку рівня фізичної та психологічної підготовки в надзвичайних умовах (зокрема, знаходились в окопі, коли над ними проїжджав справжній танк).

З гордістю зазначаємо, що Миколаївщина стала беззаперечним лідером гри, посівши два призових місця на п’єдесталі, що свідчить про системну та цілеспрямовану роботу в справі військово-патріотичної підготовки молодого покоління.

Вітаємо наших призерів: рій “Укроп” – І місце, рій “Степові соколи ім. Руслана Гранди” – ІІІ місце в загальнокомандному заліку!