Вихованці гуртків військово-патріотичного напряму змагались з саперної підготовки

11 грудня 2021 року на території міського парку культури та відпочинку «Перемога» Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено тур відкритої Першості МОЦНПВТК УМ з військово-прикладних видів змагань на дистанції «Саперна підготовка».

Захід проходив із дотриманням карантинних вимог, що висуваються до території, для якої встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

У змаганнях взяли участь 10 команд (роїв) закладів освіти м. Миколаєва та області. Серед них: «Укроп» (Бузька СТГ), «Степові соколи» та «Степові соколята» (Веснянська СТГ), «Захисники Вітчизни» та «Патріот» (Ольшанська СТГ), «Джура» (Березнегуватська СТГ), «Патріоти» (Миколаївське вище професійне училище № 21), «Вільний сокіл» (Миколаївська ЗОШ І-ІІІ ст. № 19) та команди «3-3-3» і «Компас» МОЦНПВТКУМ.

Організатори запропонували завдання, які вимагали від учасників продемонструвати як теоретичні знання, так і практичні вміння. Кожна команда (рій) повинна була пройти чотири локації: «Подолання змішаного мінного поля», «Тестові завдання з інженерної підготовки», «Подолання ділянки мінних загороджень з розтяжкок», «Виявлення та деактивація розтяжки за допомогою «кішки».

Тактичні дії команд по пересуванню та розташуванню на місцевості, виконання завдань оцінювали судді на етапах – досвідчені педагоги, діючі військовослужбовці, учасники АТО/ООС. Вони відзначили достатній рівень організації команд та знань учасників, що і дозволило, у підсумку, всім командам успішно пройти дистанцію та досягти фінішу.

За результатами змагань кращими стали: ІІІ місце – команда «Патріоти» (ВПУ 21, МОЦНПВТК УМ), ІІ місце – команда «Джура» ( Березнегуватський БДТ), І місце – команда «Степові соколи» (Зеленоярський ЗЗСО І – ІІІ ст. Веснянської СТГ).

Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів!