Юні туристи змагались на дистанції «Смуга перешкод. Зв’язки»

12 грудня 2021 року на базі Миколаївської загальноосвітньої школи № 42 Миколаївської міської ради Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено тур відкритої Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму на дистанції «Смуга перешкод. Зв’язки» серед команд молодшої вікової групи.

У змаганнях взяли участь представники Центру позашкільної роботи відділу освіти, культури, молоді та спорту Галицинівської сільської ради (здобувачі освіти Лиманівської та Лупарівської загальноосвітніх шкіл), Палацу творчості учнів м. Миколаєва, Олешківського Центру дитячо-юнацької творчості Олешківської міської ради (Херсонська область), Вознесенського міського центру дитячо-юнацької творчості, Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва, Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 та вихованці гуртків МОЦНПВТК УМ (всього 78 юних спортсменів).

Змагання проводились з дотриманням усіх протиепідеміологічних вимог (температурний скринінг, обробка спорядження антисептичними засобами та ін.), команди прибували до місця змагань за спеціально розробленим графіком, щоб уникнути скупчення учасників, адміністрація Миколаївської ЗОШ № 42 організувала достатньо зручних місць для перевдягання спортсменів, щоб різні команди не контактували між собою.

Дистанція змагань складалася з двох частин: 1-го (кваліфікаційне коло) та 2-го класу, на якому етапи були розподілені від простого до складного. Кожна зв’язка мала можливість самостійно обрати місце фінішу в залежності від своєї технічної підготовки, знань, умінь та навичок, отриманих на заняттях гуртка. Слід відмітити, що незважаючи на непрості умови для занять в гуртках (карантинні обмеження, дистанційні заняття і т.п.) – майстерність учасників поступово зростає і цього разу кваліфікаційну частину подолали абсолютно всі спортсмени, у тому числі і наймолодші учасники (2013 року народження) – Носков Сашко та Колеснікова Софія. Приємним бонусом на цих змаганнях була робота в суддівській бригаді старших вихованців МОЦНПВТК УМ та випускників різних років. Дякуємо, що не забуваєте і знаходите час і можливість допомагати!

Отже, у командному заліку 1 місце посіла команда «Непосіди» Вознесенського міського центру дитячо-юнацької творчості, ІІ місце – команда Херсонської області (Олешківський Центр дитячо-юнацької творчості), ІІІ місце – команда «Альтус – 1» МОЦНПВТК УМ.

В особистому заліку боротьба була настільки запеклою, що навіть 2 частини дистанції не змогли визначити абсолютного переможця – тож 1 місце розділили між собою зв’язки Хорошилов Едуард/Столяр Лариса та Годя Анастасія/ Бабенко Єлизавета (всі юні спортсмени вихованці досвідчених тренерів – Носкова Ігоря Петровича та Мороза Максима Юрійовича), третє місце посіла зв’язка господарів залу Чупрун Софія/Зубець Костянтин (тренери Мартинов Сергій Володимирович, Пушкаренко Валентина Дмитрівна).

Вітаємо призерів та переможців!