Відбулось заняття краєзнавчої школи «Від минулого до сьогодення»

22 січня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі МОЦНПВТК УМ) в рамках Відкритої краєзнавчої школи «Час шукати, пізнавати, дивуватися та відповідати!» на базі Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» проведено заняття з історичного краєзнавства «Від минулого до сьогодення».

37 юних краєзнавців з Миколаївського ліцею № 60 Миколаївської міської ради, Мішково-Погорілівського ліцею Мішково-Погорілівської сільської ради, Михайло-Ларинської ЗОШ І- ІІІ ст. Воскресенської селищної ради та вихованці краєзнавчих гуртків МОЦНПВТК УМ завітали до музею щоб дізнатись щось нове та цікаве, набути нових практичних навичок.

Основна увага під час краєзнавчої школи зосереджувалась на питаннях історичних джерел та методики роботи з ними. Учасники детально познайомились з класифікацією історико-культурних пам’яток рідного краю, навчились визначати їх за типами та видами. У підсумку, працюючи в групах, заповнили класифікаційні картки та презентували свої результати аудиторії.

Окремим напрямком роботи стало проведення майстер-класу з визначення матеріалів і способів виготовлення різноманітних об’єктів матеріальної культури. Юні краєзнавці мали можливість пригадати різновиди тканин, металів, глиняних виробів, книжних обкладинок тощо. І позмагатись під час краєзнавчої вікторини.

Учасники і організатори висловлюють щиру подяку керівникам майстер-класів Софієнко Наталії Володимирівні та Барбаяновій Катерині Сергіївні, молодшим науковим співробітникам Миколаївського обласного краєзнавчого музею, Черниш Катерині Миколаївні, головному спеціалісту управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради

Проведення таких шкіл за різними напрямками вже стали традиційними та спрямовані на, розширення знань учнівської молоді з краєзнавства, заохочує дітей до пошуково-дослідницької роботи та дізнатись, вивчити та дослідити більше інформації про історію та культуру рідного краю.