Проведено змагання зв’язок в старшій віковій групі

22-23 січня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено тур відкритої Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму на дистанції “Смуга перешкод. Зв’язки” серед команд старшої вікової групи.

До Миколаївської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів № 26 Миколаївської міської ради, на базі якої відбувались змагання, зібрались туристи старшої вікової групи з Вознесенського міського центру дитячо-юнацької творчості, Центру позашкільної роботи Галицинівської сільської ради, Комунального закладу “Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді” Херсонської обласної ради, Будинку творчості дітей та юнацтва Інгульського району м. Миколаєва, представники м. Кривий Ріг, а також вихованці туристських гуртків МОЦНПВТК УМ. Всього 80 учасників.

Організатори підготували спортсменам водночас і складну, і цікаву дистанцію за вибором. Кожна зв’язка за відведений час (35 хв.) повинна була подолати дистанцію від 1 до 4 класу складності, перелік етапів якої учасники визначали самостійно в залежності від своїх знань та вмінь.

Дистанцію 4 класу намагалися підкорити 5 зв’язок туристів, але вдалося це лише двом – зв’язці лідерів юнацької збірної Пугачевському Дмитру – Яланському Андрію (тренер Носков І. П.) (саме їм і дісталась загальна перемога) та зв’язці майстрів спорту Толстяку Михайлу – Колесніковій Марії. Друге та третє місця посіли зв’язки, що пройшли дистанцію 3 класу складності – Лабазова Марія – Тімошенко Ілля (тренер Колеснікова М.О.) та Ярчук Артур-Войтова Дар’я (тренер Носков І.П.) відповідно.

У командному заліку І та ІІ місця посіли команди Вознесенського міського центру дитячо-юнацької творчості «Юг-там» та «Непосиди» (ст), ІІІ місце виборола команда «Саліта-1» МОЦНПВТК УМ.

Змагання проводились з дотриманням усіх протиепідемічних вимог (температурний скринінг, обробка спорядження антисептичними засобами та ін.). Команди прибували до місця змагань за спеціально розробленим графіком, щоб уникнути скупчення учасників, адміністрація школи організувала достатньо зручних місць для перевдягання спортсменів, щоб різні команди не контактували між собою.

Дякуємо за багаторічну співпрацю та за сприяння розвитку дитячого спортивного туризму на Миколаївщині адміністрації Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ст. №26.

До зустрічі на дистанціях кібер-орієнтування!