Проведено військово-патріотичний вишкіл

18 лютого 2022 року на базі Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено військово-патріотичний вишкіл у рамках всеукраїнської кампанії «Не панікуй! Готуйся!» для студентської молоді, вчителів предмету «Захист України» та представників органів місцевого самоврядування. Організаторами заходу виступили управління молоді та спорту Миколаївської облдержадміністрації, МОЦНПВТК УМ, військово-патріотичний клуб «Авангард», Громадський Штаб Оборони, Національний Корпус, ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО”, Центр тактико-спеціальної підготовки «Булат». Подібні вишколи наразі проводяться у різних містах країни.

Розпочався захід з урочистого шикування та виконання Гімну України. Упродовж вишколу діяли чотири локації, на яких фахівці-інструктори навчали тактичному переміщенню зі зброєю, наданню першої домедичної допомоги у зоні обстрілу, серцево-легеневій реанімації, поводженню з вибухонебезпечними предметами та накладанню турнікету. Участь у вишколі взяли 80 осіб.

Цей захід учергове засвідчив, що населенню Миколаївщини притаманні патріотизм, згуртованість, почуття обов’язку та відповідальності.