Наші спортсмени-туристи серед кращих в Україні!

З 17 по 20 лютого 2022 року в м. Києві відбувся Кубок України зі спортивного (пішохідного) туризму (в закритих приміщеннях), ІІ ранг серед спортсменів, старших 18 років.

За особистий Кубок приїхали змагатись 49 спортсменів з 9-ти регіонів України. Миколаївщину представляла команда у складі керівників гуртків Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) Колеснікової Марії та Носкова Ігоря, вихованців туристських гуртків: Вагіної Катерини (Палац творчості учнів м. Миколаєва), Безсмертного Максима і Шинкарука Андрія (МОЦНПВТК УМ) та Мороза Максима, випускника-вихованця Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості.

До суддівства Кубку України залучались методисти МОЦНПВТК УМ Трощенко Володимир Олександрович, Гладка Олена Володимирівна, Мартинова Дар’я Борисівна.

Змагання проходили на дистанціях “Смуга перешкод (особиста)” та “Смуга перешкод (зв’язки)”. Обидві дистанції були цікавими та складними. На особистій смузі учасники повинні були транспортувати нестандартний контрольний вантаж. Це спонукало спортсменів до розробки різноманітних тактичних рішень, без яких неможливо було вкластися у контрольний час дистанції. На змаганнях зв’язок, крім стандартного для залів набору етапі, необхідно було ще й вкладати колоду через триногу та поділити з напарником 30 м контексту на останньому етапі дистанції.

За результатами Кубку України Колеснікова Марія посіла ІІ місце в особистих змаганнях серед жінок та ІІ місце серед змішаних зв’язок у парі з Шинкаруком Андрієм. Носков Ігор виборов срібло в особистих змаганнях серед чоловіків та 4 місце серед чоловічих зв’язок в парі з Морозом Максимом. Наймолодша учасниця команди – Вагіна Катерина посіла 5 місце на жіночій особистій дистанції.

Вітаємо наших спортсменів з гарними результатами. Бажаємо плідних тренувань та майбутніх перемог!

Команда і судді Миколаївської області дякують організаторам та адміністрації Київської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №130 імені Данте Аліг’єрі за теплий прийом та організацію змагань на високому рівні з дотриманням усіх протиепідемічних вимог.