Розглянули особливості створення і функціонування малих та первинних осередків Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)»

22 лютого 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено семінар «Організаційні засади функціонування малих та первинних осередків Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)».

До заходу долучились керівники гуртків військово-патріотичного напряму та відповідальні за національно-патріотичне виховання в закладах освіти області з У семінарі взяли участь близько 90 осіб.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась Демиденко Тетяна Анатоліївна, головний спеціаліст департаменту освіти та науки Миколаївської обласної державної адміністрації та директор МОЦНПВТК УМ Андрійчук Тетяна Григорівна.

Основна увага у ході заходу зверталась на розвиток елементів виховної системи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі – Гра «Джура»). Спікери познайомили присутніх з нормативним і методичним забезпеченням Гри «Джура», покроково розглянули алгоритм створення і реєстрації її осередків у закладах освіти, проаналізували ключові форми діяльності на різних рівнях упродовж навчального року: в освітній установі, територіальній громаді, обласному, всеукраїнському.

Цікавою, інформативною та корисною була практична частина семінару. Дудчик Н.М., керівник гуртків МОЦНПВТК УМ, виховник куреня імені Руслана Гранди поділилась досвідом створення малих та первинних осередків гри на базі Зеленоярського ЗЗСО Веснянської сільської ради. Череватенко О.Д., керівник гуртка МОЦНПВТК УМ, виховник рою «Чайка» Очаківської ЗОШ №4 Очаківської міської ради розповів про тонкощі організації та проведення таборування для учасників гри.

Сподіваємось, що подібні заходи сприятимуть розвитку виховної системи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» на території Миколаївщини і забезпечать збільшення чисельності учасників і осередків Гри «Джура» на рівні місцевої громади та області.