Здобутки юних туристів-краєзнавців на всеукраїнському рівні

У першій половині березня 2022 року Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді проведено ІІ тур Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край» (далі – конкурс). У конкурсі взяли участь 28 звітів, підготовлених за результатами експедицій з різних напрямків краєзнавства, що представляли 14 областей України. Серед них – два звіти про експедиції з географічного краєзнавства Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ).

Ключовим аспектом конкурсу, що вирізняє його серед інших всеукраїнських краєзнавчих заходів, є його комплексний характер. Адже учасники повинні не лише продемонструвати процес і результат практичних польових краєзнавчих пошуків, але і засвідчити відповідний рівень підготовки за тим чи іншим видом спортивного туризму.

У підсумковому протоколі єдине перше місце у конкурсі посів звіт вихованців МОЦНПВТК УМ «Дослідження гирлових ділянок приток Південного Бугу» за результатами водного походу 3 ступеня складності (керівник – Мартинов С.В.). Ще один звіт, підготовлений юними краєзнавцями МОЦНПВТК УМ за результатами пішохідного походу 2 ступеня складності – «Візуальне обстеження та геологічна розвідка ділянки басейну річки Інгул» (керівник – Овсяннікова О.В.) – серед срібних призерів конкурсу.

Вітаємо призерів Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край»!