Завершився онлайн-марафон до Всесвітнього дня вишиванки!

З 10 по 19 травня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено онлайн-марафон до Всесвітнього дня вишиванки.

До марафону долучились педагоги, батьки та здобувачі закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької, Сумської, Львівської, Одеської, Полтавської, Хмельницької, Житомирської областей та представники громадської організації “Федерація легкої атлетики Миколаївської області”.

Матеріали марафону щоденно висвітлювались на сторінці закладів освіти та МОЦНПВТК УМ у мережі Facebook з хежтегом #Вишиванка_єднає_українців.

Упродовж тижня учасники з різних куточків нашої держави надіслали свої світлини на фото-акцію «Народжені у вишиванці», за результатами якої вже підготовлено відеодайджест «У рідному краю цвітуть вишиванки». До фото-акції долучилась неймовірна кількість учасників – понад 1 700 осіб. Організатори отримали величезну кількість різноманітних світлин, присвячених вишивці (селфі, портретні, композиційні, сюжетні фото тощо).

У межах марафону представники закладів освіти з усієї України активно доєднались до привітань під час фольклорного ранку «Вишиванка єднає» (надійшло понад 200 привітань). Щодня сторінка МОЦНПВТК УМ майоріла вітаннями з днем вишиванки. Це були вірші, пісні, танці, відеофільми.

Крім того, учасники марафону змагались у проходженні квесту «Я по світу іду у вишиванці» (2 785 проходжень) та отримували цікаву інформацію з етно-booк. (Всього у заході взяло участь 4751 учасник).

Усі, хто долучився до заходу отримали відповідні сертифікати.

Марафон об’єднав тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу, прославляє безцінні культурні надбання на теренах нашої країни та далеко за її межами.

Висловлюємо подяку всім учасникам. Ви неймовірно активні, гарні, креативні. Позитивний настрій, яскраві враження та безліч гарних емоцій – ось підсумок проведення онлайн-марафону до Всесвітнього дня вишиванки. А ми вже починаємо готуватись до зустрічі у 2023 році.