Діяльність Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді в умовах воєнного стану (6 – 12 червня 2022 року)

З 6 по 12 червня педагоги Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ), незважаючи на те, що у закладах освіти розпочались канікули, продовжили проведення онлайн-занять у гуртках туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямів, у тому числі із залученням змінного контингенту дітей. Однією з важливих цілей цієї роботи є організація дозвіллєвої діяльності учнівської молоді в умовах воєнного часу, створення умов для особистісного розвитку підростаючого покоління.

Керівниками гуртків і методистами МОЦНПВТК УМ продовжується практика залучення та супроводу участі дітей-представників Миколаївщини у різноманітних всеукраїнських заходах.

10 червня 2022 року стартував ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Миколаївщину у відділеннях історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, що функціонують на базі МОЦНПВТК УМ, представлятимуть 11 юних науковців, які стали переможцями та призерами ІІ обласного етапу конкурсу-захисту МАН. І хоча фінальний етап конкурсу у цьому році відбувається за спрощеною системою, учасники від Миколаївської області під керівництвом досвідчених педагогів закладів загальної середньої освіти та МОЦНПВТК УМ відпрацьовують постерний захист та готують відеопрезентації своїх досліджень на науково конференцію.

10 червня 2022 року в режимі он-лайн відбулась Всеукраїнська краєзнавча конференція учнівської молоді «Діти і війна: сучасний вимір». Організаторами заходу виступили Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та Комунальний заклад «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради. До роботи конференції долучився учень 10 класу Очаківської ЗОШ І-ІІІ ст. Очаківської міської ради, вихованець МОЦНПВТК УМ Подолянчук Серафим. Серафим виступив з доповіддю «Правовий статус військових капеланів в Україні» та взяв участь у спільному обговоренні актуальних проблем підростаючого покоління в умовах воєнного часу.

11 червня 2022 року методистом, керівником гуртків МОЦНПВТК УМ Ємельяновою І.А. проведено чергове заняття з арт-терапії. Цього разу на арт-майданчику «Повір у казку». Захід дозволив учасникам не лише зануритись у щось чарівне та безтурботне, а й виплеснути накопичені емоції, подолати страхи, невпевненість, допомогло виявити фантазію, побачити можливість нестандартних рішень та зрозуміти, що всього можна досягти, якщо є бажання. Охочими скласти свою унікальну казку стали здобувачі освіти

Шевченківської, Веснянської, Ольшанської територіальних громад, м. Очакова та вихованці гуртків МОЦНПВТК УМ. До складання чудової казки про пригоди Промінчика долучились понад 20 дітей 10 – 15 років.

Детальніше з матеріалами заходів, проведених МОЦНПВТК УМ, можна познайомитись на сторінці у мережі Facebook: https://www.facebook.com/nikturcentr/ та на сайті закладу http://nikturcentr.mksat.net/.