Юні спортсмени з Миколаївщини – призери змагань з техніки пішохідного туризму

З 24 по 30 жовтня 2022 року у мальовничому місті Тернопіль відбулися змагання з техніки пішохідного туризму (зв’язки) “Файний листопад”. Змагались представники Хмельницької, Вінницької, Волинської, Кіровоградської, Миколаївської областей, міст Тернополя та Києва. Усього до заходу долучились 102 учасники. Змагання проходили на двох дистанція: смуга перешкод та рятувальні роботи.

Миколаївщину представляли вихованці Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) та Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (далі – ЦДЮТ м. Вознесенська). До складу команди увійшли як досвідчені учасники, так і «молоді надії» – учасники 2008 року народження. Працювали зіспортсменами під час змагань методисти МОЦНПВТК УМ В.О. Трощенко  і О.В. Гладка.

Миколаївські спортсмени обрали для себе досить складний 3 клас дистанції. Упродовж змагань у цьому класі на обох дистанціях з великим відривом від суперників лідирувала зв’язка з м. Хмельницького, а ось за інші місця розгорнулася запекла боротьба.

На смузі перешкод 2 місце посіла зв’язка Яланський Андрій Костюкова Марія, 3 місце (програвши товаришам по команді 2 хвилини) посіла зв’язка Беспояско Вікторія – Фокін Денис.

Друга дистанція («Рятувальні роботи») була більш складною, вимагала багато технічної роботи, вміння транспортувати по етапах як «потерпілого»(колода вагою до 15 кг), так і свого товариша з умовною травмою руки. У запеклій боротьбізв’язка Беспояско ВікторіяФокін Денис виборола 3 місце. Зв’язка Яланський АндрійКостюковаМарія, програвши товаришам по команді 8 хвилин за рахунок отриманих штрафних балів, посіла 4 місце.

У загальному заліку змагань срібнимипризерами стала зв’язка Беспояско ВікторіяФокінДенис (спортсмени МОЦНПВТК УМ, тренери:Безпалий М.А., Мезінов О.А.), бронзовимипризерами Яланський АндрійКостюкова Марія(спортсмени ЦДЮТ м. Вознесенськ, тренери:Носков І.П., Костюков О.С.).

Вітаємо всіх тренерів і їх вихованців із вдалим завершенням сезону! Дякуємо ЗСУ за наш спокійний сон та можливість брати участь в змаганнях, організаторів за проведення змагань на високому рівні, а також батьків за те, щопідтримують захоплення своїх дітей навіть у таківажкі часи.

Все буде Україна!