Проведено установчу сесію для учнів-слухачів відділення історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю

09 листопада 2022 року для учнів-слухачів відділень історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю Миколаївського обласного територіального відділення Малої академії наук України, що працює при Миколаївському обласному Центрі національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) в режимі он-лайн проведено установчу (осінню) сесію.

До участі у сесії долучились майже 70 здобувачів освіти міста Миколаєва та Миколаївської області, які у вересні-жовтні 2022 року приєднались до дружньої МАНівської родини.

Відкриття осінньої сесії розпочалося з вітальних слів головного спеціаліста департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Тетяни Анатоліївни Демиденко та директора МОЦНПВТК УМ Тетяни Григорівни Андрійчук. Надихаючим для всіх учасників стало звернення доктора історичних наук, професора Чорноморського національного університету імені Петра Могили, голови Миколаївської обласної організації Національної спілка краєзнавців України Олександра Петровича Тригуба, який закцентував увагу на особистісній і суспільній значущості дослідницької роботи підростаючого покоління.

Спілкування з керівниками секцій – науковцями, кращими науково-педагогічними працівниками провідних вишів Миколаєва та педагогами МОЦНПВТК УМ додатково спонукало учнів до активних занять у сфері сучасної науки, розширило уявлення про специфіку здійснення досліджень і написання наукової роботи в обраній галузі знань. А у ході групових та індивідуальних консультацій слухачі МАН змогли більш чітко окреслити коло наукових проблем, що стануть основою для майбутньої пошуково-дослідницької роботи.

Дякуємо учням, вчителям, науковцям, методистам, що в час коли в країні йде війна, мирні міста зазнають ракетних обстрілів, постійно чути звуки сирен, ми продовжуємо займатися науковою та освітньою діяльністю, навчаючи молоде покоління, яке в найближчому майбутньому стане рушійною силою позитивних змін у нашій державі.