У Першості МОЦНПВТК УМ визначали кращого знавця топографії

Серію осінніх Кубків Першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) завершив 1 етап Кубку з туристської майстерності на дистанції «Топографія». 88 учасників з Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Хмельницької областей та м. Києва доводили, що не ловили гав на заняттях з топографії у своїх гуртках. Миколаївську область представляли здобувачі освіти м. Миколаєва, Ольшанської, Галицинівської та Казанківської територіальних громад, Новобузького центру позашкільної роботи дітей та юнацтва, Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, Будинку дитячої та юнацької творчості Інгульського району і МОЦНПВТК УМ.

Організатори запропонували учасникам розв’язати тести різних видів у Google-формі. Завдання для молодшої групи вимагали продемонструвати знання топографічних знаків та умовних знаків спортивних карт; довелось пригадати термінологію і вміння орієнтувати карту. Задача у старшій групі була важчою: по-перше, знаки, запропоновані учасникам, були більш складні, по-друге, додатково потрібно було вміти розбиратись у знаках легенд КП (контрольних пунктів), які використовуються у спортивному орієнтуванні.

Більшість учасників непогано впорались з поставленими завданнями. Та будь-яка боротьба має своїх переможців.

У молодшій віковій групі перемогу здобули вихованці Центру військово-патріотичного виховання м. Світловодськ Кіровоградської області Ошуст Максим і  Лімаренко Вікторія (керівник: Кімбірська Н.В.) серед хлопців і дівчат відповідно. До того ж Вікторія показала найкращий результат серед усіх учасників молодшої вікової групи, набравши максимально можливу кількість балів.

Серед учасників старшої вікової групи перше місце серед хлопців виборов представник Центру позашкільної освіти Кролевецької міської ради Сумської області Левітін Олег (керівник: Ростальна В.В.), а серед дівчат – Войтова Дар’я, вихованка МОЦНПВТК УМ  та Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (керівники: Носков І.П., Мороз М.Ю., Костюков О.С., Гладка О.В.).

Крім представників цих закладів позашкільної освіти, до когорти призерів 1 етапу Кубку з туристської майстерності на дистанції «Топографія» у молодшій і старшій групах увійшли також вихованці Новобузького центру позашкільної роботи дітей та юнацтва, Охтирського міського центру позашкільної освіти – Малої академії наук учнівської молоді, Будинку дитячої творчості на Подолі м. Києва

Вітаємо всіх переможців і нагадуємо, що ще одне випробування з топографії очікує в січні! Тож аналізуйте свої слабкі міста та готуйтесь!