Відбулися змагання з фізичної підготовки Кубку з туристської майстерності

Упродовж  11 – 16  грудня 2022 року  проходив другий етап Кубку з туристської майстерності відкритої он-лайн Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму. Цього разу юні спортсмени-туристи визначали кращого з фізичної підготовки. Адже загальний успіх у туризмі неможливий без витривалості, сили і міцності.

Цього разу у змаганнях взяли участь 59 учасників з Запорізької, Полтавської,  Сумської та Миколаївської  областей. Вже традиційно від Миколаївщини до заходу доєднались вихованці Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, Новобузького центру позашкільної роботи дітей та юнацтва, МОЦНПВТК УМ, Будинку дитячої та юнацької творчості Інгульського району м. Миколаєва,  здобувачі освіти Галицинівської, Казанківської та Ольшанської територіальних громад.

До змагань методисти Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) підготувати детальні відео та текстові інструкції учасникам, де озвучили чіткий алгоритм дій учасників під час змагань, продемонстрували вимоги до правильності виконання вправ, акцентували увагу на техніці безпеки. зупинились на найбільш типових помилках.

 За умовами етапу учасники повинні були відзняти і надіслати суддівській колегії відео на якому вони виконували дві фізичні вправи: віджимання в упорі лежачі та підйом тулуба в положенні сидячи. На виконання кожної вправи відводилось по одній 1 хвилині. Суддями зараховувались тільки правильно виконані повторення.

Серед дівчат молодшої вікової групи найкращі результати одночасно продемонстрували три учасниці: Магда Ангеліна (Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, тренер: Дудник Д.Р.), Соловйова Валерія та Табунщик Анна (Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості, тренери: Носков І.П., Мороз М.Ю.). Серед дівчат старшої вікової групи перемогу святкувала Беспояско Вікторія (команда «Едельвейс» Галицинівської територіальної громади, МОЦНПВТК УМ, тренери: Безпалий М.А., Гладка О.В.)

Серед хлопців поза конкуренцією були вихованці Центру позашкільної освіти Кролевецької міської ради Сумської, брати Левітин Денис і Олег (тренер: Ростальна В. В.), які зайняли перше місце у молодшій і старшій вікових групах відповідно.

Ось так: хто при світлі, хто без, хто з товаришами, хто наодинці, але сильні, незламні та вільні зростають, тренуються і змагаються наші діти. Всіх нас чекає Перемога, одна на всіх. А сьогодні ми вітаємо переможців другого етапу Кубку з туристської майстерності.