Проведено святковий майстер-клас «Від Святого Миколая, ми даруночки чекаєм!»

Улюблений час усіх дітей — пора зимових канікул, новорічної метушні та День Святого Миколая. Для дітей це особливе свято, яке вони чекають протягом року, готуються до нього: намагаються гарно поводитися, робити добрі вчинки.

З нагоди Дня Святого Миколая, 20 грудня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено майстер-клас «Від Святого Миколая, ми даруночки чекаєм!». Проводила майстер-клас Стефанія Чаплигіна, керівник гуртка «Палітра» Коблівського ліцею Коблівської сільськорї ради, вчитель образотворчого мистецтва, керівник гуртка «Петриківочка» Березанського ЗЗСО І-ІІІ ст. Березанської селищної ради.

До участі в заході, який проходив на YouTube-каналі МОЦНПВТК УМ, долучились понад 250 осіб – вихованці Центру, здобувачі закладів освіти міста Миколаєва та Миколаївської області (запис майстер-класу доступний за покликанням https://youtu.be/155zzd9F4Kw).

Стефанія Олександрівна розповіла дітям коротку історію вшанування Миколи Чудотворця, познайомила з традиціями свята та запропонувала учням виготовити святкового українського янгола.

Учасники майстер-класу самостійно зробили прикрасу-оберіг та,  перейшовши за покликанням на дошку спільної роботи Padlet https://padlet.com/0503inna/mvzhb31k9j47mv4e, допомогли Святому Миколаю наповнити мішечок побажаннями і подаруночками для усіх українців, які добре поводились у 2022 році.

Дякуємо чарівній Стефанії Олександрівні Чаплигіній за чудовий майстер-клас.