«Школа молодого керівника походів» продовжує свою роботу

23 грудня 2022 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі –МОЦНПВТК УМ) проведено друге лекційне заняття в рамках довготривалого семінару-практикуму підвищення кваліфікації педагогічних працівників «Школа молодого керівника походів» (далі – Школа). Також упродовж грудня всі учасники Школи також мали можливість перевірити знання топографії, а деякі – свої сили у вирішенні задач з тактики змагань.

Основними питаннями до розгляду у ході лекційного заняття стали організація походів та класифікація маршрутів.

Марія Олександрівна Колеснікова, керівник гуртків МОЦНПВТК УМ, акцентувала увагу на тому, що ключовою умовою успішного, безпечного і цікавого походу є кропітка робота його керівника з підготовки та виконання великого об’єму роботи, яку потрібно виконати ще до виходу на маршрут. Також Марія Олександрівна представила лайфхак про те, як зацікавити кожного учасника та надати можливість відчути себе важливим та корисним під час походу.

Методист МОЦНПВТК УМ Гладка Олена Володимирівна познайомила учасників школи з методикою визначення категорійності спортивних туристських походів в різних видах туризму, більш детально зупинившись на категоруванні пішохідних походів, як найбільш масових з учнівською молоддю. Гаслом її виступу стало: «Не так страшна методика, як небажання в ній розібратись».

У теоретичній і практичній частинах Школи взяли участь понад 30 осіб – представники Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької областей та м. Києва. Бажаємо всім учасникам не зупинятись на своєму шляху до досвідченого і грамотного керівника походів.

15 січня 2023 року учасники Школи продовжать розбиратись з топографією, яка є дуже важливим умінням для керівників походів. Адже групу потрібно не тільки зібрати, але й по маршруту провести і додому повернути.

Вітаємо усіх з прийдешнім Новим Роком! У нас немає сумніву, що це буде рік Перемоги та миру!!! Тож всім віри, сили та добра!!!