Завершено обласний етап Всеукраїнської фотовиставки «Україна – це ми!»

Сьогодні в нашій країні триває війна, і усвідомлення такого поняття як «соборність» загострюється, його значення  наповнюється новим змістом. Наша сила в єдності українських земель та українського народу і його незламного духу. Саме тому особливої актуальності набувають заходи, спрямовані на активізацію національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, формування у них активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті України.

Так упродовж січня 2023 року, з метою створення позитивного іміджу громадян-патріотів у засобах масової інформації і мережі Інтернет та відзначення Дня Соборності України Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проводився обласний етап Всеукраїнської фотовиставки до Дня Соборності України: «Україна – це ми!» (далі – Фотовиставка). Свої фотороботи для участі у заході надіслали здобувачі закладів освіти Коблівської, Софіївської,  Баштанської, Веселинівської, Кривоозерської, Єланецької, Бузької, Володимирівської, Врадіївської, Новомар’ївської, Шевченківської, Синюхино-Брідської, Галицинівської, Радсадівської, Веснянської, Воскресенської, Кам’яномостівської, Ольшанської, Первомайської, Братської, Березнегуватської, Мішково-Погорілівської, Новобузької, Новоодеської, Мостівської територіальних громад, міст Миколаєва, Вознесенська, Первомайська та Южноукраїнська, Обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, МОЦНПВТК УМ. Усі учасники обласної онлайн-виставки отримають сертифікати

Всього до участі у заході надійшло 893 роботи. Фотографії містили зображення за тематикою: «Вперед до Перемоги!», «Майбутнє нації», «Україна – це ми!»,  «Ми – діти твої Україно», «Україно моя, серед тисячі слів я знайшов найщиріші для тебе! Я життя покладу, щоб служити тобі, щоби мирним було твоє небо!», «Україна починається з тебе», «В єдності – сила!», «Як один Бог на небі, так одна Україна на землі!», «Любіть Україну, як люблю її я!», «Весна прийде», «Я – українець!», «Вишиванка-оберіг українського народу», «Ми-нащадки козацького роду!», «Краса в хустині нашій споконвічна» тощо. Кожна світлина обов’язково містила привітання з Днем Соборності України до інших учасників Фотовиставки.

З фотороботами обласного етапу виставки можна познайомитися на сторінці МОЦНПВТК УМ в соціальній мережі Фейсбук в альбомах МОЦНПВТК УМ за покликанням https://www.facebook.com/media/set/?set=a.551556733656232&type=3, а також за хежтегом #Україна_це_ми#УДЦНПВ.

Відповідно до Порядку проведення фотовиставки до Дня Соборності України: «Україна – це ми!», оргкомітетом відібрано 5 робіт до участі у Всеукраїнському етапі, які направлені до Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді (далі – УДЦНПВКТУМ).

Роботи Всеукраїнського етапу Фотовиставки будуть представлені на офіційних сторінках УДЦНПВ, фотовиставках та інших заходах відповідної тематики. А автори найкращих та найоригінальніших робіт і привітань будуть відзначені грамотами або дипломами УДЦНПВКТУМ.

Бажаємо успіхів учасникам від Миколаївщини!