Юні спортсмени-туристи вчергове змагались з орієнтування на віртуальній місцевості

В неділю, 12 лютого 2023 року, в рамках відкритої Першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) відбувся 4 етап Кубку з кіберорієнтування.

38 учасників з м. Вознесенська, Южноукраїнська, Галицинівської і Казанківської територіальних громад, МОЦНПВТК УМ, Запорізької і Кіровоградської областей змагались на середній дистанції. Юним спортсменам-туристам потрібно було знайти контрольні пункти (15 – у молодшій віковій групі і 16 –  у старшій) у визначеній організаторами  послідовності.

 Цього разу, на відміну від попередніх, дистанція проходила в лісовій зоні, що суттєво ускладнювало орієнтування. Справжнім випробуванням для деяких учасників стала відсутність на карті магнітних меридіанів, а відтак необхідно було застосовувати додаткові топографічні знання і вміння.  Та, незважаючи на всі труднощі, дистанція виявилась цікавою. Більшість учасників впоралися з цим не простим завданням, тож вітаємо переможців.

У молодшій групі серед дівчат з великим відривом продовжує лідирувати Остремська Анастасія (м. Миколаїв). Друге та третє місце посіли дівчатка з Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (далі – Вознесенський МЦДЮТ): Соловйова Валерія і Шмиговська Софія (тренери: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С.). Серед хлопців утримує лідерство Колесніков Володимир (МОЦНПВТК УМ, тренер: Колеснікова М. О.). На другому місці – Свідницький Олександр (м. Южноукраїнськ, тренер: Свідницька Л. Г.). Замикає трійку призерів Носков Олександр (Вознесенський МЦДЮТ, тренери: Мороз М. Ю., Костюков О. С.).

У старшій віковій групі перше, друге і третє місце у вихованок Вознесенського МЦДЮТ – МОЦНПВТК УМ Войтової Дар’ї, Годі Анастасії,  Бабенко Лізи відповідно (тренери: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С., Гладка О. В.).

Серед хлопців статус найкращого кіберорієнтувальника підтвердив Пугачевський Дмитро (Вознесенський МЦДЮТ, тренер: Носков І. П.), який пройшов дистанції швидше за всіх учасників і став абсолютним переможцем етапу. На другому місці – Гордійчук Кирило (с.м.т. Казанка, тренер: Гордійчук С. Т.). На третьому – Стулень Олексій (Запорізька область, тренер: Бондаренко Я. Ю.).

Серед дорослих спортсменів переможцями стали Свідницька Леся (м. Южноукраїнськ) та Гордійчук Сергій (с.м.т. Казанка).

Вітаємо переможців і призерів! Чекаємо на продовження боротьби на наступних етапах!