Юні спортсмени-туристи Миколаївщини – переможці Кубку ТРК “Штурм” пам’яті Юрія Юхимчука

З 17 по 19 лютого 2023 року команда Миколаївської області взяла участь у відкритому Кубку ТРК “Штурм” пам’яті Юрія Юхимчука з техніки пішохідного туризму (зв’язки), що проходив у місті Хмельницькому. До складу делегації увійшли вихованці Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ та Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (тренери Носков І. П., Костюков О. С.). Під час змагань з командою працювали методисти МОЦНПВТК УМ Трощенко В. О., Гладка О. В., Колеснікова М. О.

У заході взяли участь юні туристи з Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Миколаєва, Полонного, які змагались на дистанціях третього класу складності в старшій (9 зв’язок) та молодшій (5 зв’язок) вікових групах.

У перший змагальний день організатори запропонували учасникам “битву команд” на особистій смузі перешкод, яка складалася з п’яти стартових кіл (для молодшої вікової групи – з трьох). Майже в кожному колі вибували учасники з гіршою технічно-тактичною підготовкою і, у підсумку, до фінального кола залишилося по 4 найсильніших учасників серед хлопців і дівчат. З нашої команди у фінал потрапили 3 учасники старшої групи – Костюкова Марія, Войтова Дар’я, Яланський Андрій. У напруженій боротьбі Костюкова Марія посіла 1 місце, показавши найкращій абсолютний результат у фіналі, обігравши не тільки дівчат, а й всіх хлопців. Войтова Дар’я посіла 2 місце серед дівчат, а Яланський Андрій – 2 місце серед хлопців. У молодшій віковій групі лідерство захопили також дві наші спортсменки: Годя Анастасія та Соловйова Валерія, які посіли 1 та 2 місця відповідно.

На другий день зв’язки змагались на смузі перешкод, яку складали для себе самостійно, дотримуючись додаткових вимог організаторів. Наші зв’язки разом з досвідченими тренерами склали класичну дистанцію з рятуванням двох умовних потерпілих (одного необхідно було переправити по навісній переправі, а іншого – спустити з умовної скелі). В результаті, Яланський Андрій –Костюкова Марія посіли 2 місце серед зв’язок старшої групи, а Годя Анастасія – Соловйова Валерія – 2 місце серед зв’язок молодшої вікової групи. Ці ж зв’язки стали переможцями у загальному заліку своїх вікових груп.

І як підсумок – команда Миколаївської області здобула Кубок ТРК «Штурм». Вітаємо юних спортсменів та їх наставників.

Делегація Миколаївської області висловлює слова щирої вдячності організаторам та працівникам Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 29 м. Хмельницького за теплий прийом та цікаві дистанції.

Педагоги МОЦНПВТКУМ дякують батькам вихованців за довіру, підтримку і допомогу у цей надскладний час!

Всі учасники команди Миколаївської області безмежно вдячні Воїнам світла за можливість зростати та виховувати юних спортсменів, не зважаючи на всі перепони, створені країною-агресоркою.

Віримо ЗСУ! Наближаємо Перемогу разом!