Військово-прикладна школа «Патріот» розпочала свою роботу у 2023 році

Реалії нинішнього часу, боротьба проти російської агресії спонукає нас до актуалізації основ військових знань та практичних навичок, що готують до боротьби, убезпечують та загартовують. Важливим завданням у цьому аспекті є формування базових знань і вмінь з тактико-спеціальної підготовки. Саме на набуття цих специфічних здатностей спрямовувалось заняття військово-прикладної школи «Патріот» (далі – Школа), проведене 22 лютого 2023 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ).

Заняття провів Топилін Вадим Миколайович, керівника гуртків МОЦНПВТК УМ, вчитель історії та керівник рою “Укроп” Бузького ліцею Бузької сільської ради Вознесенського району.

Участь у Школі взяли 75 учнів (вихованців) закладів загальної середньої та позашкільної освіти Веснянської, Ольшанської, Березанської, Бузької, Арбузинської, Доманівської, Чорноморської, Кривоозерської, Баштанської, Колосівської, Очаківської, Южноукраїнської, Новоодеської, Новобузької територіальних громад, м. Миколаєва.

Заняття з тактико-спеціальної підготовки (ТСП) передбачало розгляд трьох ключових питань: сутності і призначення ТСП, тактичних дії підрозділу (рою, команди), особливостей виконання вправ з ТСП. У практичному блоці учасники Школи переглянули та детально проаналізували виконання тактичних дій та вправ на прикладі відеоматеріалів, підготовлених Топиліним В.М. та вихованцями гуртка «Джура» МОЦНПВТК УМ, членами рою “Укроп” Бузького ліцею Бузької сільської ради Вознесенського району. На завершення заняття усі присутні в синхронному режимі відпрацьовували виконання окремих вправ під команду.

Учасники заняття звернулися до організаторів з проханням надання інформаційно-методичної підтримки та індивідуальних консультацій для роботи в малих групах зі школярами, вихованцями гуртків.

За результатами Школи, 25 – 28 лютого 2023 року планується проведення он-лайн туру з ТСП Відкритої першості МОЦНПВТК УМ з військово-прикладних видів змагань (особисто-командний вид). Запрошуємо долучитись усіх бажаючих!