Відбувся 4 етап Кубку з техніки і тактики відкритої Першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді зі спортивного туризму

26 лютого 2023 р. в рамках відкритої Першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) зі спортивного туризму в дистанційному режимі відбувся черговий етап Кубку з техніки і тактики на дистанції «Складність». 33 спортсмени з МОЦНПВТК УМ, м. Вознесенська, Галицинівської територіальної громади, а також з Полтавської та Сумської областей успішно подолали коротку, але доволі складну дистанцію.

Учасники молодшої вікової групи повинні були пройти 4 етапи, які вимагали від них продемонструвати весь комплекс умінь, сформованих під час занять у туристських гуртках, у тому числі, і вміння працювати зі страховкою. Серед хлопців найкраще впорався на дистанції Яценко Денис (Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості (далі – Вознесенський МЦДЮТ), тренери: Носков І. П., Костюков О. С.), який і посів 1 місце. Срібна і бронзова нагороди – у представників Полтавської області  Антонця Макара та Жиженкова Даніїла, відповідно. Серед дівчат, з різницею в 6 секунд, 1 та 2 місце посіли вихованки Вознесенського МЦДЮТ Шмиговська Софія та Соловйова Валерія (тренери: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С.). На третьому місці теж юна спортсменка з Миколаївщини – Осадча Анастасія (Галицинівська територіальна громада, тренер: Безпалий М. А.).

Зрозуміло, що дистанція юних спортсменів-туристів старшої вікової групи і дорослих була набагато важчою. Адже наведення переправ – один з найскладніших технічних елементів в спортивному туризмі, а їх тут було аж три. Переможцем серед хлопців став Яланський Андрій, на другому місці – Пугачевський Дмитро, третій – Добжанський Ростислав. Усі хлопці – вихованці Вознесенського МЦДЮТ (тренери Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С.). Серед дівчат найкращою стала Беспояско Вікторія (МОЦНПВТК УМ – Галицинівська територіальна громада, тренери: Безпалий М. А., Гладка О. В.). На 2 місці – Бабенко Єлизавета (Вознесенський МЦДЮТ – МОЦНПВТК УМ, тренери Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С., Гладка О. В.). 3 місце посіла Дудник Дар’я з Полтавщини.

Серед тренерів цього разу на дистанцію вийшли тільки двоє: Носков Ігор та Костюков Олег (м. Вознесенськ). Тож не випадково, що серед переможців та призерів так багато їх вихованців.

Вітаємо всіх переможців. Чекаємо на наступному етапі, де всі учасники Кубку матимуть можливість продемонструвати свої тактичні знання.