Відбувся 5 етап Кубку з кіберорієнтування

Традиційно навесні Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проводяться змагання зі спортивного орієнтування серед юних туристів. Однак реалії воєнного часу цього року поки не дозволяють працювати у звичному форматі. Тож методисти МОЦНПВТК УМ запросили усіх бажаючих вкотре позмагатись на кібермісцевості.

12 березня 2023 року відбувся 5 етап Кубку з кіберорієнтування в рамках відкритої Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму. За неможливості позмагатись з орієнтування в лісах і парках, 36 учасників з МОЦНПВТК УМ, міст Вознесенська, Миколаєва, Южноукраїнська, Казанківської територіальної громади, Кіровоградської та Запорізької областей вийшли на старт весняно-лісових кібердистанцій у молодшій, старшій вікових групах і серед дорослих.

З кожним етапом дистанції стають трішки складніше. А відтак, потребують достатньо серйозних навичок роботи з картою і знань топографії.

Учасникам молодшої вікової групи довелось долати дистанцію яскраво-зеленим сосновим лісом, що зменшило кількість орієнтирів, натомість змусило пригадати особливості долання відкритого і напіввідкритого простору з рослинністю, яка легко чи важко долається. Серед хлопців найкраще це вдалось Колеснікову Володимиру (МОЦНПВТК УМ, тренер: Колеснікова М. О.). Другу сходинку п’єдесталу зайняв Свідницький Олександр (м. Южноукраїнськ, тренер: Свідницька Л. Г.). На третьому місці – Жильцов Віталій (смт. Казанка, тренер: Гордійчук С. Т.). У дівчат очікувано перемогла беззмінний лідер Кубку Остремська Анастасія (м. Миколаїв, тренер: Остремська І. П.). Друге і третє місця посіли, відповідно, Лимаренко Вікторія (Кіровоградська область і Чала Єлизавета (Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості (далі – Вознесенський МЦДЮТ), тренер: Носков І. П.).

Дистанція старшої групи, хоч і складалась з меншої кількості контрольних пунктів, але «підступних» виявилось більше. Тож фініш виявився справжнім іспитом для багатьох кіберорієнтувальників. Тільки двоє дівчат змогли подолати усю дистанцію: Остремська Катерина (м. Миколаїв, тренер: Остремська І. П.) і Бабенко Єлизавета (Вознесенський МЦДЮТ – МОЦНПВТК УМ, тренери: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С., Гладка О. В.), які і зайняли перше і друге місця, відповідно. Серед хлопців переможцем став Пугачевський Дмитро (Вознесенський МЦДЮТ, тренер: Носков І. П.). На другому місці – Гордійчук Кирило (смт. Казанка, тренер: Гордійчук С. Т.). Замкнув трійку призерів Стулень Олексій (Запорізька область, тренер: Бондаренко Я. Ю.).

У змаганнях дорослих переможцями стали: серед жінок – Мартинова Дар’я (МОЦНПВТК УМ), серед чоловіків – Бондаренко Ярослав (Запорізька область).

Вітаємо переможців та призерів! Чекаємо на продовження цікавої боротьби за Кубок!