Педагоги продовжують підвищувати майстерність з організації туристських походів

22 березня 2023 року в режимі он-лайн відбулось 5 заняття «Школи молодого керівника походів», яка проводиться методистами Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді для педагогічних працівників закладів позашкільної та загальної середньої освіти не лише Миколаївщини, але й інших регіонів України. Участь у занятті взяли представники Донецької, Кіровоградської, Дніпропетровської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької областей та м. Києва. До участі у заході від Миколаївщини доєднались педагоги Казанківської та Новобузької територіальних громад і МОЦНПВТК УМ.

Основні питання заняття стосувались нюансів вибору спорядження для походу і складностей здійснення краєзнавчої роботи у його процесі.

Детальний план підготовки новачків до участі у поході та перелік того, що обов’язково потрібно брати з собою проаналізувала методист МОЦНПВТК УМ Д.Б. Мартинова.

Про планування краєзнавчої роботи на етапі підготовки до походу, шляхи і засоби її здійснення, не відволікаючись від маршруту, способи формування пізнавального інтересу у дітей до того, що їх оточує, розповіла присутнім завідувач екскурсійно-краєзнавчого відділу МОЦНПВТК УМ О.В. Овсяннікова.

Учасники Школи вчергове переконались наскільки важливим є підготовчий етап походу, але і отримали цінні рекомендації щодо його здійснення!